Ο κύριος Παρασκευάς Πενταγιώτης είχε όνειρο ζωής να ανοίξει ένα εστιατόριο. Λάτρευε το φαγητό και τις κρασοκατανύξεις, είχε και το επιχειρηματικό ζιζάνιο μέσα του που τον έτρωγε και κάπου γύρω στα τέλη του 1998 η ιδέα του άρχισε να γίνεται πράξη. Αφού έστησε το εστιατόριό του με μεράκι, προσέχοντας τη παραμικρή λεπτομέρεια και δημιουργώντας έτσι ένα χώρο πραγματικά φιλόξενο, ξεκίνησε να σκέφτεται για προμηθευτές. Εκεί έβαλε απαράβατο όρο στον εαυτό του, να συνεργάζεται πάντα και μόνο με τους καλύτερους! "Σε ένα εστιατόριο η πρώτη ύλη είναι το κυριότερο αγαθό"! Έπειτα διάλεξε μαγείρους και ετοίμασαν μαζί το μενού.

Άνοιξαν και εκείνοι, αλλά και αυτός τα κιτάπια τους, ξεσήκωσαν συνταγές (και για κρέας αλλά και για ψάρι) και άρχισαν να δοκιμάζουν λογιών λογιών πιάτα μέχρι να καταλήξουν στα καλύτερα. Έτσι κάπως πέρασε ο καιρός και ήρθε επιτέλους η μέρα των εγκαινίων.. Έστρωσε τα τραπέζια του με καρό τραπεζομάντιλα, γυάλισε τα κατσαρολικά του και τελευταία κρέμασε τη πινακίδα του! Πάνω στη πινακίδα, "πόζαρε" ένας χοντρουλός μάγειρας, με μεγάλη κοιλίτσα στην οποία ήταν σφιχτοδεμένη μια ποδιά!!! "Ο Χοντρός"! Ο οποίος όπως καταλαβαίνετε, έγινε σήμα κατατεθέν εκεί στη περιοχή της Νέας Μάκρης!

 Η αλήθεια είναι πως και η πινακίδα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση του κόσμου, γιατί βλέπετε εμείς οι Έλληνες τείνουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο έναν χοντρουλό, καλοζωισμένο μάγειρα, από έναν αδύνατο! Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, βγαίνουμε ασπροπρόσωποι γιατί στο Χοντρό τα πιάτα είναι αντάξια αυτού του παχουλού καλοζωισμένου μάγειρα, και μας κερδίζουν περισσότερο από την ίδια την πινακίδα!

  Από το 1999 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, τον τίμησε κόσμος και κοσμάκης! Τραπέζι με θέα τη θάλασσα και λιχουδιές να πηγαινοέρχονται! Μια επί μονίμου βάσεως κίνηση, χειμώνα καλοκαίρι, που παρόλα αυτά δε φούσκωσε καθόλου τα μυαλά του κύριου Παρασκευά που τήρησε τον απαράβατο όρο του και κράτησε στα ύψη την ποιότητά του! Μερικά χρόνια μετά μπήκε στη δουλειά και ο γιος του κύριου Παρασκευά, ο Οδυσσέας! Δύο χρόνια δούλεψαν μαζί πατέρας και γιος και όταν πια ο κύριος Παρασκευάς βεβαιώθηκε πως ο Οδυσσέας είχε μάθει όλα τα μυστικά του επαγγέλματος και είχε γίνει άξιος συνεχιστής του, αποσύρθηκε διακριτικά και άφησε τα ινία στη νέα γενιά! Φυσικά δικαιώθηκε!!!

Ο Οδυσσέας όχι μόνο κατάφερε να αντεπεξέλθει άψογα στις καινούριες του αρμοδιότητες, αλλά είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, εκτός των άλλων και το επιχειρηματικό ζιζάνιο. Μερικά χρόνια μετά λοιπόν, εν έτη 2014, αποφάσισε να μεταφέρει το Χοντρό σε καινούριο χώρο και να τον ανανεώσει! Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη παραλία της Νέας Μάκρης, εκτός από το θαλασσινό αεράκι, φύσηξε και αεράκι μεταμόρφωσης. Ο Οδυσσέας μαζί με την καινούρια του συνεργάτιδα Άννα Χατζή και τη μαμά του Βαλεντίνη, δούλεψαν πυρετωδώς αρκετούς μήνες και έκαναν το στόχο τους πραγματικότητα!!

 Ο καινούριος Χοντρός, δε θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εξωτερικά, το design του είναι φρεσκότατο και ακολουθεί την εποχή, αλλά οι συνταγές στη κουζίνα εξακολουθούν να είναι οι ίδιες! Η ποιότητα δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο, η φιλοξενία παραμένει ζεστή και η "θάλασσα πιάτο", αναντικατάστατη!!!

  Εκτός από το καινούριο Χοντρό όμως, έπεσε και μια καινούρια ιδέα στο τραπέζι. Η ομάδα (Οδυσσέας, Άννα, Βαλεντίνη) τη σκέφτηκε, την επεξεργάστηκε και προχώρησε στην υλοποίησή της! Έτσι, ακριβώς δίπλα στο Χοντρό, βρίσκεται το "Alchemy", το μικρό "αδερφάκι" του Χοντρού,που ειδικεύεται σε καφέδες και cocktails με επίσης θέα θάλασσα και lounge μουσικούλα.Το μόνο που χωρίζει τις αυλές των δύο αυτών μαγαζιών είναι μεγάλες γλάστρες με καταπράσινα φυτά..

  Εμείς καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια της αυλής του Χοντρού, ακριβώς δίπλα στο "χώρισμα" και από τον κατάλογο παραγγείλαμε και σας προτείνουμε:

*Η Σαλάτα της παρέας με σπανάκι, ρόκα, τοματίνια, καλαμπόκι, δυόσμο, ψητό χαλούμι και σως βινεγκρέτ 7.60 ευρώ

*Το ραβασάκι, φέτα τηγανητή σε χωριάτικο φύλλο με μέλι και σουσάμι 6.80 ευρώ

*Σνιτσελάκια κοτόπουλου με πουρέ λαχανικών 8.20 ευρώ

*Τα "μοσχαρίσια μπριζολάκια σε φάση" 9.00 ευρώ

*Λευκό κρασί 500ml 3.90 ευρώ

*Ένα μπουκάλι νερό 1.80 ευρώ

*Ψωμάκι 1.40 ευρώ

Για οοοοοόλα αυτά πληρώσαμε μόνο 19.35 ευρώ/ανά άτομο!

Διευθύνση: Λ.Ποσειδώνος 36, Νέα Μάκρη τ. 2294 093 644