Εξαιρετικά μενού για Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς!

Tα δύο μενού -για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- στο Vezené έχουν γίνει για άλλη μια φορά talk of the town.

Ένα πολύτιμο γαστρονομικό διαμάντι που φημίζεται για το θεσπέσιο άρωμα και τη θρεπτική σύστασή του, καθώς περιέχει υψηλά ποσοστά από πρωτεΐνες, αμινοξέα, φυσικές ίνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Η λευκή τρούφα, όπως και η μαύρη, σπανίζει διότι απαντά μόνο σε άγρια μορφή, δεν καλλιεργείται. Εντοπίζεται μόνο δύο μήνες το χρόνο και σχεδόν αποκλειστικά σε περιοχές Ιταλίας όπως το Πιεμόντε και η Τοσκάνη, και συλλέγεται από ειδικούς «κυνηγούς» με τη βοήθεια εκπαιδευμένων λαγωνικών.

Η λευκή τρούφα εξαρτάται από μια πολύ ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα σε θερμοκρασία, υγρασία, υψόμετρο, σύσταση του εδάφους, οξύτητα και χλωρίδα της περιοχής. Φυτρώνει ανάμεσα σε οξιές, φιλύρες, ιτιές, μοσχολεμονιές, καστανιές και φουντουκιές, καθένα από τα οποία καθορίζει την απόχρωση, το άρωμα και τη γεύση της. Η λευκή τρούφα φέρνει στο νου αρώματα από φρεσκο-οργωμένο έδαφος, φθινοπωρινή βροχή ή, σύμφωνα με το γαστρονομικό συντάκτη του περιοδικού Time, Josh Ozersky, «έναν παλιό έρωτά μας και τη νιότη μας».

Το μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Vezené περιλαμβάνει λευκή τρούφα Savini Tartufi από την Τοσκάνη, σε τραχανά με ζωμό Αστακού Breton.

Ιnfo:Για κρατήσεις: 210 7232002