Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με προσεγμένο διάκοσμο...
και πιάτα που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Μικρή ιταλική τρατορία με σύγχρονη διακόμσηση. Κόκκινοι καναπέδες.

Η υπόθεση σηκώνει κρασί και η κάβα του «Cipollino» έχει εξελιχθεί τόσο που το μαγαζί μπορεί να χαρακτη¬ριστεί σχεδόν wine restau¬rant.

Εκτός από gorgonzola και grana Padano, η ενδιαφέρουσα ποικιλία του συμπληρώνεται από κατσικίσιο asiago, taleggio, peccorino pepato και provolone, ενώ στην γκάμα των αλλαντικών περιλαμβάνονται πικάντικη spianata (πλατύ σαλάμι) από την Καλαβρία, coppa, bresaola, prosciutto και μιλανέζικο σαλάμι.

Η κουζίνα δίνει βάση στα φρέσκα ζυμαρικά, τα ριζότι και την πίτσα. Δοκίμασα κροκέτες λιαστής ντομάτας, ριζότο με σαφράν, καρότο, σταφίδες και μασκαρ¬πόνε, ελαφρά πικάντικη αραμπιάτα, easarecce με κρεμμυδάκι, ντομάτα, ρόκα, χοιρινά φιλετάκια και πίτσα margherita.

Γλυκαθήκαμε με πανακότα μαστίχας, σουφλέ σοκολάτας και τιραμισού με φρέσκες φράουλες.

Δερβενίων 4 & Ασκληπιού, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3632780
Ώρες: Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι έως 00:30. Παρ., Σάβ., έως 01:00. Κυρ. κλειστά.
Μέση τιμή κατ' άτομο: 22 €