Kάποτε ο «Ανωβολιός» ήταν καφενείο. Μάλλον εκείνη την εποχή δεν θα πετυχαίναμε την Κατερίνα Λέχου και τον Στέλιο Μάινα με την παρέα τους στη διπλανή ροτόντα.

Δοκιμάζοντας το μεζέ που τιτλοφορείται «τσιπουροκατάσταση», τέσσερα παξιμάδια με λαδόσκορδο, ντομάτα και μπλεγμένα αλίπαστα –γαύρος, τσίρος, μπακαλιάρος– και το «βουνίσιο» κοτόπουλο, δεν μπορείς παρά να ταχθείς υπέρ της αλλαγής.

Το κοτόπουλο εμφανίζεται σε κάθετη σουβλίτσα (πρώτα σουβλίζεται, μετά ψήνεται), με ολόκληρες ψητές ντομάτες, πατάτες και πίτες. Μόνη ένσταση ότι στο φάκελο από φύλλο, με τα τυριά, την πιπεριά και τον καβουρμά, ο τελευταίος χανόταν τελείως ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Οι μερίδες πάντως είναι πλούσιες, οι τιμές χαμηλές (off broadway κατάσταση) και τα κρασιά σε φιάλη φτάνουν τα σαράντα – πολύ καλός αριθμός για μεζεδοπωλείο, τη στιγμή που ακόμη και εστιατόρια φοβούνται τις πολλές ετικέτες. Αν είστε παρέα μπορείτε να… κλείσετε εισιτήριο για την κρεατοποικιλία-τρένο.
Σε μακρόστενο πιάτο μήκους 120 εκατοστών, πιάνει όλο το τραπέζι. Εμείς, δυο άτομα, ούτε κατά διάνοια δεν θα την καταφέρναμε.

(Ηρώων Πολυτεχνείου 80, Δάσος Χαϊδαρίου, 2105815603, € 16-20)




Πηγή: athinorama