Η Ελένη Ψυχούλη έψαξε 

Ραντεβού. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Το κοινό που γεμίζει ασφυκτικά τα μαρμάρινα τραπεζάκια ενός «Ραντεβού» που θυμίζει καφενέ σε νησί, μπορεί να σου θυμίσει συναγωνιστές της οικογένειας Ξηρού σε γενική συνέλευση για το επόμενο χτύπημα, όμως, με την πρώτη παγωμένη και άκρως εξαίρετη ρακή και τα τραγούδια ενός ελληνικού ρεπερτορίου με αισθητική, τα παιδιά με τα σκούρα μούσια γλυκαίνουν στα μάτια σου και η νύχτα, στα πιο χαλαρά της, αρχίζει να μοιάζει με υπόσχεση πανηγυριού.

Ο ευγενέστατος Θάνος και ο γλυκύτατος, ταλαντούχος αιγύπτιος ψήστης, θα σου σερβίρουν την πιο σπιτική, την πιο φρέσκια γεύση, μια νοστιμιά που θα ευχόσουν σε κάθε πείνα του καθημερινού σου τραπεζιού: το πιο νόστιμο (και διάσημο) φελάφελ με ολοζώντανη ντομάτα και αγγουράκι, ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος στα κάρβουνα με λαδολέμονο και ρίγανη, υπέροχο ψητό συκώτι με ντομάτα και ρίγανη-όπως μόνον οι άραβες ξέρουν να το ψήνουν ζουμερό-, ντολμαδάκια γεμάτα αρώματα, μια κουζίνα απλή και καθαρή σαν το παγωμένο κρύσταλλο της ρακής στο ποτήρι σου.