Τόσο ο Ξενοφών Ναθαναηλίδης που έχει το «Κλουβί» (στα Πετράλωνα ) όσο και ο Αντώνης Λιώλης της ομάδας του «Circus» (στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου ) σκεφτόντουσαν εδώ και καιρό να ανοίξουν ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Αποφάσισαν να το προχωρήσουν από κοινού.  

Και πρόσφατα κάρφωσαν επισήμως το ταϊλανδέζικο σημαιάκι τους στο νούμερο 24 της οδού Κυδαντιδών στα Άνω Πετράλωνα και άνοιξαν τις πόρτες του «Blue Bamboo». Είναι όντως blue –μπλε γκρι για την ακρίβεια-, με ξύλινα τραπέζια-πάγκους και εν γένει λιτό στιλάκι, χωρίς ίχνος φολκλόρ, αν εξαιρέσεις ένα μικρό αγαλματίδιο του θεού Ganesha (που οι ταϊλανδοί τον λένε Phra Phikanet ), το οποίο στην ουσία πρέπει να κάνεις scanning του χώρου για να το δεις.

Η ανοιχτή κουζίνα φτιάχνει κλασικά πράγματα, σούπες Tom Yum Goong, Tom Kha Gai, κοτόπουλο satay, ανοιξιάτικα ρολάκια, προφανώς Pad Thai και διάφορα curries και, από ότι δηλώνει τουλάχιστον, δεν την φοβάται την… κάψα, που στον κατάλογο συμβολίζεται με μία έως τρεις φωτιές.

Εκτός από λίγες ετικέτες κρασιού και κάποια κοκτέιλ, που αναγράφονται σε μια κολόνα-μαυροπίνακα, μπορείτε να τα συνδυάσετε και με ασιατικές μπύρες: ιαπωνική Sapporo, κινέζικη Tsingtao, φιλιππινέζικη San Miguel και ταϊλανδέζικη Singha. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση. Α, και να ξέρετε ότι το «Blue Bamboo» κρατήσεις δεν κάνει. Καθείς με τη σειρά του.  

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 2103423124.