Την RΝ7, που φτάνει από το Παρίσι μέχρι τα σύνορα με την Ιταλία, οι Γάλλοι την λένε και «δρόμο των διακοπών», ακριβώς επειδή είναι συνυφασμένη με τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στο Νότο. Μη σας φανεί περίεργο που το νέο (industrial chic ) wine-restaurant που άνοιξε πρόσφατα στον εντυπωσιακό χώρο που επί χρόνια στέγαζε τo «Far East» της Γλυφάδας επέλεξε το όνομα αυτής της υπεραστικής οδικής αρτηρίας.

Το οινο-γευστικό προφίλ του εστιατορίου, το οποίο διαμόρφωσε ο Κώστας Τσίγκας, ακολουθεί την ίδια (σχεδόν ) διαδρομή. Τα μικρά πιάτα που θα συναντήσετε στο μενού του «Route Nationale 7» έχουν γαλλική βάση, χωρίς να λείπουν τα ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά στοιχεία: ρεβίθια με πατσά και λουκάνικο, πιπεράτη γραβιέρα παναρισμένη με αμύγδαλο και σταφύλια, αχιβάδες με τσορίθο και ψητές ντομάτες, σαλιγκάρια στη σχάρα με σκόρδο και μαϊντανό, καρμπονάρα με τηγανητά μακαρόνια…

Για να τα συνοδεύσετε (και τούμπαλιν ) υπάρχουν προτάσεις για όλη την κλίμακα των οινόφιλων. Οι λίστες κρασιού είναι δύο, μια πιο βατή/καθημερινή, η οποία θα ανανεώνεται τακτικά, και μια δεύτερη που «κρύβει» τις πιο ιδιαίτερες/ακριβές ετικέτες, ενώ ικανός είναι και ο αριθμός κρασιών με το ποτήρι: οι επιλογές ξεπερνούν τις τριάντα.

Λαζαράκη 61 και Πανδώρας 5, Γλυφάδα, 2108940711.