Όσα νέο-ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό και αν ανοίξουν στο Γκάζι, η Κανέλα θα είναι πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Όχι απλά τιμής ένεκεν, λόγω παλαιότητας, αλλά και γιατί στο πέρασμα των χρόνων και των trends έχει αποδείξει την αξία της, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας και χαμηλά εκείνον της τιμής. Από τα απλούστατα ξύλινα τραπεζάκια της, τα στρωμένα με τη λαδόκολλα και τα ζωγραφιστά πιατάκια, έχει περάσει όλη η Αθήνα.

Κάτω από τις τεράστιες λάμπες της, που θυμίζουν γιγάντιες σαπουνόφουσκες, έχουμε αναλύσει θεατρικές παραστάσεις –η Κανέλα σερβίρει μέχρι αργά, ως εκ τούτου αποτελεί κλασική διεύθυνση για after theatre δείπνο– έχουμε γκρινιάξει για την άλωση του Γκαζιού κι έχουμε επιδοθεί σε celebrity spotting μέχρι τελικής πτώσης. Πέρα, όμως, από σημείο συνάντησης, η Κανέλα είναι πρωτίστως ένα εξαίσιο νέο-μαγειρείο με σπιτική κουζίνα που παίρνει άριστα σε όλες τις γεύσεις.

Ό,τι και αν δοκιμάσετε, αποκλείεται να σας αφήσει με το παραμικρό παράπονο. Εμείς ενδεικτικά έχουμε να προτείνουμε από ορεκτικά τον εξαιρετικό ντάκο, τις γεμισμένες με φέτα πιπεριές, το χανιώτικο μπουρέκι και την φάβα. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουμε τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι και το λεμονάτο αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Ο δε πουρές πατάτας έχει καταστεί θρύλος, οπότε περιττεύει να τον συστήσουμε ως συνοδευτικό για οτιδήποτε παραγγείλετε.

Ούτε, όμως, και οι λάτρεις των πειραματισμών θα μείνουν παραπονεμένοι. Μπουτάκια κοτόπουλου με μαύρη μπύρα και μανιτάρια, χοιρινό κρασάτο με πολύχρωμες πιπεριές και μπριζόλα χοιρινή με φρέσκια ντομάτα και κάπαρη είναι μερικές μόνο από τις «μοντέρνες» επιλογές του μενού –πάντα μαγειρεμένες με τα καλύτερα των υλικών, και με τον κλασικό, «μαμαδίσιο» τρόπο.

Τα επιδόρπια θα αυξήσουν το budget κατά 4-5 ευρώ, αξίζουν όμως τη θυσία, καθότι είναι όλα ένα κι ένα. Ο κορμός σοκολάτας είναι το best seller, αλλά η πανακότα με γλυκό φιστίκι και το cheesecake με βύσσινο παίζουν εξίσου δυνατά. Η Κανέλα σερβίρει καθημερινά, από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00 το πρωί, ενώ Παρασκευές και Σάββατα ξενυχτάει μέχρι τις 4.00. Τα 15€ κατ’ άτομο είναι επαρκέστατα για ένα πλήρες γεύμα, εκτός εάν παρασυρθείτε από τους αμέτρητους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς του μενού και παραγγείλετε πολλά περισσότερα απ’ όσα τελικά καταφέρετε να φάτε –περίπτωση στην οποία παίρνετε πακετάκι για το σπίτι και πληρώνετε, ουσιαστικά, για περισσότερα από ένα γεύματα. 

Κωνσταντινουπόλεως 70 & Ευμολπιδών, Γκάζι, τηλ.: 210 3476320