Τριαντάχρονο πια, το δημοφιλές classic rock στέκι διατηρεί την... παλιακή του αύρα και τα πάει μια χαρά με μικρότερους αλλά και τους μεγαλύτερους θαμώνες του.

Στο Γαλάτσι άφησε εποχή. Και στο Χαλάνδρι εξακολουθεί να σε ταξιδεύει σαν χρονομηχανή. Η ίδια η παλιά πετρόχτιστη μονοκατοικία ανάμεσα στα σύγχρονα γραφεία της οδού Παπανικολή σου λέει ότι κάτι γνήσιο υπάρχει εδώ. Ο κόκκινος λονδρέζικος τηλεφωνικός θάλαμος που στέκεται στο πεζοδρόμιο δεν δίνει παρά μια μικρή ιδέα για τα items που θα συναντήσεις μέσα: φανταχτερά jukebox, φλιπεράκια, πυξίδες, ζυγαριές, ταξίμετρα κι άλλα διαλεχτά κομμάτια που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν διασκορπισμένα στα παλαιοπωλεία ολόκληρης της Ευρώπης παρατάσσονται γυαλισμένα μπροστά στις καμάρες και στους πέτρινους τοίχους του bar. 

Ανέγγιχτοι από τη... σκόνη του χρόνου παραμένουν και οι 7.000 δίσκοι βινιλίου του «Le Roi», καθώς οι DJs χρησιμοποιούν μόνο αυτούς για τα πατροπαράδοτα classic rock sets τους, παρακολουθώντας την κίνηση του κόσμου και παίζοντας πάντα στην κατάλληλη ένταση. Κάθε Παρασκευή, μάλιστα, θα συναντήσεις στα decks τον μετρ του είδους Αλέξανδρο Ριχάρδο. Το «Le Roi», πάντως, δεν απευθύνεται μόνο σ’ εκείνους που συλλέγουν τα άπαντα των Led Zeppelin και των Blue Oyster Cult.

Πάνω απ’ όλα είναι ένα ζεστό καταφύγιο όπου επικοινωνείς αληθινά με την παρέα σου. Κι αν προλάβεις θέση μπροστά στο αναμμένο τζάκι, δύσκολα θα ξεκολλήσεις. Αν πάλι όχι, θα επιστρέψεις σύντομα: μαζί με τον καιρό θ’ ανοίξει κι η πανέμορφη αυλή του που είναι από τις πιο φροντισμένες rock καβάτζες της πόλης.