Το 1950 λειτουργούσε ως οινοπαντοπωλείο. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα μετατράπηκε σε ταβερνάκι. Έκτοτε, όλα παρέμειναν ίδια! Εδώ οι επιλογές σε ψάρι, παρ' ότι ελάχιστες, είναι όλες φρέσκιες και λαχταριστές. «Πριγκίπισσα» είναι η γάμπαρη, η γαρίδα από τη βόρεια Ελλάδα, της οποίας η «μυστική» συνταγή έχει γίνει ξακουστή σε όλη την Αττική -και όχι μόνο- μέσα, φυσικά, από τα Κανάρια.

Πιστοί «ακόλουθοί» της είναι φαγκριά, συναγρίδες, λυθρίνια και μπαρμπούνια που έρχονται καθημερινά από τις Κυκλάδες. Ζητήστε από το ευγενικό προσωπικό να σας φέρει σαλάτα (μόνο με ντομάτα και κρεμμύδι ή λάχανο) και πιείτε χύμα ρετσίνα ή ροζέ κρασί.

Μην ζητήσετε πατάτες ή χταπόδια! Η φιλοσοφία στα Κανάρια είναι συγκεκριμένη: «Ό, τι σερβίραμε το '65, προτείνουμε και σήμερα»! Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να πάτε μέχρι την κουζίνα -που απέχει δυο βήματα απ' το τραπέζι σας- να επιλέξετε το ψάρι της αρεσκείας σας και να περιμένετε να σας έρθει καλοψημένο ή τηγανητό. Την περίοδο από 1/7-30/10 το αγαπημένο ταβερνάκι δεν λειτουργεί, μιας και τότε  αναπαράγεται η γάμπαρη!

Κανάρη 119, Μοσχάτο Τηλ. 210 9422119 Ώρες: Ανοιχτά καθημερινά 19:30-00:00  Μέση τιμή κατ' άτομο: 40 €