Ένας καταπληκτικός χώρος, ζεστός και δροσερός... Γεύσεις ελληνικές, σερβιρισμένες με νοστιμιά και απόλαυση. Μεζέδες που προκαλούν το στόμα. Οινολογικές μυρωδιές που εγείρουν την αίσθηση. Μουσική που χαϊδεύει τα αυτιά και καλοσωρίζει το κέφι.

Είναι περίεργο αυτό το μεζεδοπωλείο. Κάτω από τα πόδια σου, μέσα από ένα τζάμι βλέπεις το βυθό ενός ενυδρείου. ψάρια δεν έχει, έχει όμως άμμο, βότσαλα, πιθάρια και μπουκάλια.

Οι γεύσεις, από την άλλη, είναι της στεριάς: ωραία καρυκευμένα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, τρυφερή χοιρινή τηγανιά σβησμένη με λεμόνι και κρασί κι ένας κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες που μόνος σου δεν τον καταφέρνεις.

Τη μελιτζανοσαλάτα θα την προτιμούσα με πιο έντονο κάπνισμα και στη σαλάτα, που δικαίως τη λένε «Πανδαισία», δεν κατανοώ πλήρως την ύπαρξη μαρασκίνο ανάμεσα σε κατσικίσιο τυρί, προσούτο, σύκο, λαχανικά και, τιμώντας το όνομα, βαλσάμικο.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κουζίνα είναι απλή, ευχάριστη, προσέχει τα υλικά της και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι… συνοδεύεται. Η τετραμελής ορχήστρα αποδίδει ελαφρολαϊκά, έντεχνα, λαϊκά και νησιώτικα.

Κύπρου 92 & Αυλώνος, Μπουρνάζι | τηλ.: 210 5789755