Αυτό που, κατά τη γνώμη μου, κάνει την “Μπόμπενα” πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το ανεπιτήδευτο, με ουσία, ποιότητα και φρέσκα υλικά ψαροφαγητό της. Εδώ, η κουζίνα φωνάζει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που φτάνουν απευθείας από το Αιγαίο. Γι’ αυτό και κάθε μέρα είναι διαφορετική.

Για αρχή, δοκιμάστε οπωσδήποτε την ψαρόσουπα που ετοιμάζεται επιτόπου μόλις διαλέξετε τα ψάρια. Η ουσία κρύβεται στα κυρίως, όπου το ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι ετοιμάζεται από αδιαμφισβήτητους τεχνίτες. Συνεχίστε με ολόφρεσκα μικρά χτένια, γυαλιστερές, σπιτική λακέρδα, καλαμάρι στη σχάρα με το μελάνι του, αβγά αχινού, τραγανές λαχταριστές γαριδούλες, χειροποίητα ζυμαρικά με αβγοτάραχο… Μόνο που τα θυμάμαι λιγώνομαι. Μην το παρακάνετε, όμως.

Η ουσία κρύβεται στα κυρίως, όπου το ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι ετοιμάζεται από αδιαμφισβήτητους τεχνίτες. Στην κουζίνα ηγείται ο Δημήτρης Ταϊρίδης, δημιουργώντας “σχολή” και ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας και της ουσίας. Θα φύγετε με μια γλυκιά γεύση από γαλακτομπούρεκο, καζάν ντιπί και παστέλι με ροδόνερο και φιστίκι Αιγίνης, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξαναπάτε πολύ σύντομα.

 Αναξαγόρα & Βρυούλων, Καισαριανή, τηλ: 2107213267