Στη θέση του θρυλικού Στάβλου, στο Θησείο, έρχεται ένα ολοκαίνουριο all day μέρος που φιλοδοξεί να ξαναδώσει πνοή στην περιοχή.

Το Root Artspace, σεβόμενο απόλυτα τον χώρο που το φιλοξενεί όσο και την ιστορική γειτονιά της πρωτεύουσας, διαχωρίζεται σε διάφορα επίπεδα, με minimal διακόσμηση και industrial πινελιές.

Υπάρχουν έτσι δωμάτια για εκθέσεις και προβολές, ένα καταπληκτικό δισκοπωλείο όπου μπορεί κάποιος να βρει επιλεγμένα βινύλια αλλά και κελάρι κρασιών με αρκετά ενδιαφέρουσες ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του ξένου αμπελώνα.

Εδώ ακούς jazz, funk και soul μουσική ενώ φυσικά δεν θα απουσιάζουν τα unplugged lives από ανερχόμενους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Στο bar του Root... δεσπόζει η φυσιογνωμία και η δημιουργικότητα του Γιάννη Σαμαρά (The Dalliance House, 42), ο οποίος επιμελείται τη λίστα των cocktails.

Όσον αφορά την κουζίνα του Root αυτή θα αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συνδυάζοντας το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή, η ομάδα του Root και η σεφ Αυγερία Σταπάκη (The Dalliance House) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό ένα μενού paleo- friendly, με φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες, βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα.

Info  Ανοιχτά καθημερινά 09.00- 01.00,  Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003,