Ο όρος «παραδοσιακό» δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι παλιό κι αυτό σου το επιβεβαιώνει με τον πιο πειστικό τρόπο το Ergon στη Νέα Ερυθραία. Ήρθε πριν λίγους μήνες –μόλις μερικά 24ωρα πριν κάνει… ντεμπούτο (και) στο Λονδίνο– και σου αποδεικνύει πως ένα παντοπωλείο με προϊόντα καθημερινής ανάγκης μπορεί επάξια να σταθεί και στη σύγχρονη εποχή. Μυρωδιές, εικόνες και μνήμες «ζωντανεύουν» μια… αλλοτινή Ελλάδα, σε έναν χώρο μοντέρνο και με προσεγμένες γραμμές.

Στα ράφια του συναντάς καλούδια από κάθε γωνιά της χώρας, που δεν απουσίαζαν ποτέ από το τραπέζι και τα ντουλάπια του σπιτιού σου, όλα συγκεντρωμένα από τον τόπο προέλευσής τους και συσκευασμένα εκεί, «περικλείοντας» έτσι μέσα τους όλο το μεράκι, την αγάπη και τον κόπο του παραγωγού τους. Λάδι, σάλτσες, τυριά, αλλαντικά και πλήθος άλλων, φυσικά με την υψηλότερη ποιότητα, φρεσκάδα και γεύση, καλύπτουν κάθε φάσμα του γαστρονομικού χάρτη της πατρίδας μας.

Αλλά το Ergon δεν περιορίζεται μόνο εκεί, καθώς στα τραπεζάκια στο χώρο του εστιατορίου, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω και τα… μετατρέπει σε πεντανόστιμα πιάτα!

Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία,  Βόρεια Προάστια
Τηλ. 210 6200821  Ώρες: Καθημερινά από το μεσημέρι 
Μέση τιμή κατ' άτομο: Τιμή: €20 €