Δυνατή θέα, έμπειρος σεφ και χαλαρή τζαζ διάθεση. Το «Mataroa» βρίσκεται στην Ιερά Οδό, στο βιομηχανικού στιλ χώρο όπου βρισκόταν το «Κίτρινο Ποδήλατο».

Τ' όνομά του σημαίνει, στην Πολυνησία, «γυναίκα με μεγάλα μάτια». Ασχέτως φύλου, πάντως, στην ταράτσα του θ' ανοίξεις διάπλατα τα δικά σου μάτια για χάρη της Ακρόπολης, ακριβώς απέναντί σου, είτε έχοντας πιάσει πόστο στη μεγάλη μπάρα είτε σε open air τραπέζι. Επιτρέπεται να χαζέψεις και κάνα ηθοποιό που κάθεται παραδίπλα – έχει ήδη γίνει καλλιτεχνικό στέκι.

Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, με mix & match ντεκόρ (κλασικό, μοντέρνο, ακόμη κι ένας σχεδόν ανεπαίσθητος οριενταλισμός). Οι μουσικές κινούνται μεταξύ funk και jazz. Όσο για την κουζίνα, είναι μεσογειακή, αρκετά απλή, χωρίς αυτό να σημαίνει απλοϊκή.

Ανάμεσα σε άλλα, ο σεφ Γιώργος Μυστρίδης (παλιότερα στον «Βασίλαινα» και στην «Bara») φτιάχνει ένα δροσερό ναπολεόν ψητής ντομάτας με κατίκι, αβοκάντο, κουκουνάρι και πέστο ρόκας και μια τάρτα με σωστή, λεπτή βάση, με λεπτοκομμένο κολοκύθι, βασιλικό και ντομάτα – αν και λίγο αλμυρή για τα γούστα μου. Εκτιμητέο το ότι βράζει σωστότατα το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι και την αλμύρα στη σαλάτα, αλλά η ένταση του φρέσκου θυμαριού –που εν γένει λατρεύω– σκεπάζει κάπως τις γεύσεις.

Η πεσκανδρίτσα που σερβίρεται σε βελουτέ πατάτας με λάδι κολοκυθόσπορου και μους σχοινόπρασου είναι ένα ενδιαφέρον και νόστιμο θαλασσινό πιάτο, αλλά το καλύτερο ήταν το ριζότο με πέντε είδη βιολογικού ρυζιού, μανιτάρια, κουλί ρόκας και φλοίδες από μετσοβόνε (αρκεί να δεις και την τιμή του: € 11). Το δε παγωτό τζίντζερ, τέλειο, δροσοπικάντικο φινίρισμα.



Ιεράς Οδού και Κεραμεικού 116, Κεραμεικός, 210 3428312, 6983409997



Πηγή: athinorama.gr