Ταβέρνα αξιώσεων στο Κουκάκι. Θα το βρεις στο δρόμο που ξεκινά από τα Άνω Πετράλωνα για να καταλήξει στο Κουκάκι, πολύ κοντά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου. Θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις και νεοταβέρνα, αν δεν φοβόσουν ότι οι συσχετισμοί είναι μάλλον αρνητικοί. Εμείς το εννοούμε με την καλή έννοια.

Ο χώρος είναι ωραιότερος από όσο μπορείς να φανταστείς όταν αντικρύζεις τη λευκή εξωτερική μάντρα με την ταπεινή σκαλίτσα. Η παλιά μονοκατοικία με τα τρία δωμάτια -το καθένα σε ελαφρώς διαφορετικό επίπεδο- έχει μετατραπεί με γούστο. Λευκοί ασοβάτιστοι τοίχοι, ξύλινα ταβάνια, ένα πιάνο για πιο «γιορτινές» καταστάσεις και υπέροχα ζωγραφιστά τσιμεντοπλακάκια στο δάπεδο. Μαζεύει κυρίως παρέες και οικογένειες. Τα ζεστά καλοσυνάτα βράδια θα γίνει μάχη για την αυλή.

Διαθέτει μια σπάνια (για ταβέρνα) ποικιλία όχι μόνο σε κύρια πιάτα, αλλά και στα γύρω-γύρω, δηλαδή τα τυριά, τα ούζα, τα τσίπουρα και τα κρασιά. Τα κρέατα είναι καλοψημένα και ζουμερά. Δοκιμάστε τα μπιφτέκια με τρία είδη κιμά και το ολόκληρο κοκοράκι, που αν είστε τυχεροί θα το βρείτε να φιγουράρει στα πιάτα ημέρας. Εξαιρετικά είναι τα πιτάκια Καισαρείας, πατάτες, τυροπιτάκια ζεστά και φροντισμένα,

Λειτουργεί καθημερινά, πλην Δευτέρας, από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτά και το μεσημέρι.

Πηγή: Γαστρονόμος