Πρόκειται για ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην πιο... λιτή εκδοχή όμως, καθώς εδώ απουσιάζουν η βαριά και φορτωμένη διακόσμηση και λεπτομέρειες όπως παλιές πινακίδες διαφημίσεων στον τοίχο. Και εδώ που τα λέμε καλύτερα...

Το ξύλο είναι αυτό που κυριαρχεί στο ζεστό εσωτερικό, αλλά θα σας συμβούλευα να προτιμήσετε την πανέμορφη δροσερή αυλή, όπου δεσπόζει το παλιό μαγκανοπήγαδο.

Στο μενού θα βρείτε κρύα και ζεστά ορεκτικά (προτιμήστε τα χειροποίητα τυροπιτάκιαμε λιαστή ντομάτα και γλάσσο μελιού), ελάχιστα κυρίως (μπουτάκι κοτόπουλου, ποικιλία κρεατικών και μπιφτέκι σαχάρας) και σαλάτες.

Και βεβαίως αρκετούς  μεζέδες, τόσο σε θαλασσινά όσο και σε κρεατικά: φιλέτο λακέρδας, λαυράκι καρπάτσιο, γόνος καλαμαριού από τη μία - λαχματζούν με κοτόπουλο και μουστάρδα, τραγανό ρολλάκι αρνιού, μοσχαράκι κατσαρόλας καιτηγανητό συκώτι από την άλλη! Εξαιρετικά και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, που μοιάζουν λες και τα έφτιαξε η... μάνα μου! Τσίπουρο και ούζο δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν, με λίγες αλλά προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες (Μπαμπατζίμ, Πιτσιλαδή κ.α.), ενώ για ... γλυκό φινάλε υπάρχουν μαλεμπί, μους χαλβά, καρυδόπιτα καιρυζόγαλο! Καθόλου άσχημα!

Αδιαμφισβήτητο ατού τέλος, η πάρα πολύ καλή αναλογία ποιότητας- τιμής, καθώς με το ζόρι -και μαζί με τα ποτά- Το πολύ πολύ να πληρώσετε €13...

Από τον Μπάμπη Δούκα ([email protected])

Info Τιμή: €8-10  Kαθημερινά από τις 12.00

Μεγάλου Αλεξάνδρου 74 & Αϊδινίου 2, Νέα Σμύρνη, τηλ. 211 0121949, www.keramidogatos.com