Μια παρισινή «γωνιά» στο Κολωνάκι.

Η θέση Βρίσκεται στο κοσμικό Κολωνάκι, πέντε μόλις λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός»... και τσουπ, έφτασες, απαλλαγμένος από τον βραχνά του παρκαρίσματος.

Η ατμόσφαιρα Γλυκύτατο, ζεστό, μικρό, το Βistrot Le Mignon στο Κολωνάκι είναι πραγματικά εξαιρετικά πιστό στο στυλ ενός παρισινού μπιστρό. Οι παλιοί καθρέφτες, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα στρογγυλά τραπέζια, γενικά όλη η διακόσμηση παραπέμπει σ’ αυτά τα μικρά εστιατόρια που πρωτοεμφανίστηκαν στη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα, προσφέροντας απλό αλλά ποιοτικό φαγητό και έγιναν «εξαγώγιμα» σε όλο τον κόσμο. Πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τη φιλοσοφία του μπιστρό στην Ελλάδα, λίγοι τα κατάφεραν. To Bistrot Le Mignon ανήκει στην περιορισμένη λίστα όσων το πέτυχαν. Και όχι μόνο... εμφανισιακά. Ο έμπειρος στο χώρο της εστίασης Απόστολος Τραστέλης και ο σεφ Δημήτρης Καζιάνης βρίσκονται πίσω από το μενού που ακολουθεί τη γαλλική λογική τόσο στην τεχνική όσο και στην πρώτη ύλη.

Το φαγητό Δοκιμάσαμε μια εξαιρετικά απλή αλλά πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με λάδι τρούφας και το εξαιρετικό ζεστό φουα-γκρά με πουρέ μήλου. Από τα κύρια διαλέξαμε δύο κλασικά γαλλικά πιάτα: αντρεκότ Café de Paris με τηγανητές πατάτες, με πολύ καλής ποιότητας κρέας -ψημένο ακριβώς όπως το είχαμε ζητήσει- και νοστιμότατα μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας. Κάθε μέρα ο σεφ προτείνει μια σούπα, τα γλυκά είναι λαχταριστά. Κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι θα βρείτε κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ.

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περί τα 30 - 35€ το άτομο.

Η κάβα λίστα κρασιών, διαθέτει 40 καλές επιλογές ελληνικών και γαλλικών κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες Τις Δευτέρες το bistrot είναι κλειστό. Από Τρίτη μέχρι Παρασκευή η κουζίνα λειτουργεί 20.00 μ.μ. - 00.00 π.μ. Το Σάββατο εξυπηρετεί σε δυο βάρδιες, 13.30 μ.μ. - 18.30 μ.μ. και 20.30 - 00.30 π.μ. και τις Κυριακές 13.30 μ.μ. μέχρι τις 18.30 μ.μ.

Κείμενο APPETIT-ΙΚΕΣ Φωτο Ο. ΟΡΝΕΡΑΚΗ  

 Βistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 72 42 717