Από το ''Chemin'' φεύγουν όλοι ικανοποιημένοι

Από το ’’Chemin’’ φεύγουν όλοι ικανοποιημένοι

Πίστη στο καλό προϊόν σημαίνει γευστική πίτα, χορταστικό γλυκό και θρεπτικό ρόφημα. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας.

Το εσωτερικό του προσεγμένο με τις παστέλ αποχρώσεις να κυριαρχούν, μαρτυρά ότι στην επιχείρηση έχει «πέσει» γυναικείο χέρι. Αυτό της Όλγας Καραστάθη, μίας γλυκύτατης οικοδέσποινας που υποδέχεται τους πελάτες της όπως θα υποδεχόταν μία παρέα από καλούς φίλους στο σπίτι της. «Το όνομα δεν προέκυψε τυχαία. Λίγο η κοριτσίστικη διάθεση, λίγο οι αναμνήσεις από τα αγαπημένα σεμεδάκια της γιαγιάς, λίγο το γεγονός ότι το μαγαζί βρίσκεται χωμένο σε ένα μικρό δρομάκι, με οδήγησαν σχεδόν αυτόματα να το βγάλω Chemin», μου λέει η Όλγα ξεκινώντας τη συζήτηση.

Η επιχείρηση, οικογενειακή, ξεκίνησε τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν. «Ασχολούμασταν με άσχετα πράγματα και κάποια στιγμή επειδή μας άρεσε πολύ η εστίαση αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εγώ, ο σύζυγός μου και ο αδερφός μου. Αρχικά ξεκινήσαμε επενδύοντας σε franchise, αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο αποφασίσαμε να το δουλέψουμε με δικές μας ιδέες και δικά μας προϊόντα. Στην αρχή φυσικά ήταν δύσκολο, όσο κι αν το είχα με την μαγειρική. Το καλο όμως ήταν ότι με βοήθησαν κάποιοι στενοί φίλοι. Μαζευόμασταν στα σπίτια μας και εκεί κάναμε δοκιμές μαγειρεύοντας μέχρι να καταλήξουμε στα τελικά προϊόντα και στις καλύτερες γεύσεις», εξηγεί η Όλγα και συνεχίζει τονίζοντας το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι προσεγμένες.

«Επίσης, ό, τι βρει κανείς στο Chemin είναι σε μικρή κλίμακα και όλα θυμίζουν σπιτικό φαγητό. Οι κυκλαδίτικες πίτες, η κολοκυθόπιτα και η κρεμμυδόπιτα προτιμώνται αυτή την περίοδο από τα αλμυρά, ενώ από τα γλυκά, ο κόσμος λατρεύει το τιραμισού που γίνεται με αυθεντική ιταλική συνταγή, την τάρτα σοκολάτας και το banoffee. Αργότερα όμως, όταν ξεκινήσει η νηστεία θα φτιάχνουμε και νηστίσιμες πίτες όπως μανιταρόπιτα και ελιόπιτα», λέει η Όλγα και στη συνέχεια μου εξηγεί ότι οι πίτες θα ήταν το μόνο ανταγωνιστικό προϊόν που θα μπορούσε να προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ανάμεσα στις δεκάδες καφετέριες και τις αλυσίδες που παρασκευάζουν έτοιμο φαγητό και σάντουιτς.

Ποιο είναι όμως το πελατειακό σου κοινό τη ρωτάω; «Άνθρωποι κάθε ηλικίας και παρέες που ψάχνουν ένα ήρεμο μέρος για να συζητήσουν και να απολαύσουν το φαγητό και τον καφέ τους. Επίσης, μας προτιμούν πολλοί τουρίστες τους οποίους προσπαθώ να κατευθύνω σωστά και να τους προτείνω καλά μέρη για φαγητό ώστε να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη χώρα μας. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς σε μία δεύτερη επίσκεψη στην Αθήνα, μας επισκέπτονται ξανά. Το σημαντικό για εμάς είναι να φεύγουν όλοι ικανοποιημένοι».

Σε ό, τι και να επιλέξει κάποιος, οι ποσότητες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές λογικές. Στα 2,50 ευρώ τα μακρόστενα κέικ, στα 3,50 ευρώ τα γλυκά, στα 2,30 οι πίτες και στα 4,50 ευρώ η βελουτέ σούπα της ημέρας που αχνίζει φρέσκια μέσα σε ένα βαθύ σκεύος.

Στέλλα Σαρρή

Chemin, Φωκίωνος 4  τηλ.2111828720

Πηγή: popaganda

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο