Τα καλά μαγειρεία έχουν ομολογουμένως μια δύσκολη αποστολή. Αναλαμβάνουν την ευθύνη να ετοιμάσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα σπιτικά πιάτα, φέρνοντας τα όσο πιο κοντά γίνεται στη «μαμαδίστικη» έκδοση.

Κάτι που το μέσο Ελληνόπουλο αρνείται να αναγνωρίσει, καθότι για όλους εμάς, οι μαμάδες μας θα έπρεπε να κερδίζουν κάθε χρόνο τον Χρυσό Σκούφο. Η αναζήτηση για το μαμαδίσιο φαγητό, ωστόσο, φαίνεται πως προχωράει καλά.

Ο Θωμάς, η Αλεξάνδρα, ο Κώστας και ο Πασχάλης, δημιούργησαν στη Σοφίας Βέμπο μια πρωτότυπη έκδοση μαγειρείου, που συνδυάζει το κλασσικό νόστιμο φαγητό του σπιτιού σου, με τον μοντέρνο και urban χώρο, έτσι ώστε να απολαύσεις το κάθε πιάτο κατάλληλα. «Όλο αυτό που βλέπεις ξεκίνησε με εμάς τους ίδιους στη θέση του πελάτη.

Γυρνούσαμε από τις δουλειές μας το βράδυ, η κούραση βαρούσε κόκκινο σε σημείο που δεν είχαμε αντοχές να μαγειρέψουμε και ξεκινούσαμε τα delivery. Πόσο delivery να φας; Και πόσο καλό κάνει τελικά; Δεν θα ήταν καλό αν είχαμε ανά πάσα στιγμή φαγητό μαμάς απευθείας στο σπίτι μας;» λέει ο Θωμάς.

Το «Άντε να Φάμε» είναι ένα πλήρως ενημερωμένο μαγειρείο, που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση να μετανιώσεις την πρώτη ανθυγιεινή δαγκωνιά από την fast food παραγγελία σου. Έρχεται στη πόρτα σου -ή πας εσύ στα τραπέζια του- με παραδοσιακές αλλά και πιο πρωτότυπες γεύσεις, με συνετές για την εποχή τιμές και με την πιστοποίηση ότι η ποιότητα είναι πάνω από το άριστο.

«Σκέψου ότι τα πάντα που έρχονται εδώ μέσα είναι φρέσκα. Από τα κρέατα μέχρι και τη φέτα. Δεν παίρνουμε τίποτα έτοιμο, σκέψου πως ακόμη και το τζατζίκι είναι χειροποίητο. Θα έπαιρνε ποτέ η μάνα σου ‘‘ετοιματζίδικα’’ πράγματα για να μαγειρέψει; Όχι. Και ακριβώς σε αυτά τα βήματα πατάμε και εμείς».

Φαγητό όπως ακριβώς το θέλαμε. Άριστα μαγειρεμένο, με α’ ποιότητας προϊόντα που θα κάνουν μέχρι και τη μάνα σου να πάρει τηλέφωνο για να ζητήσει λεπτομέρειες στη συνταγή. Έξτρα πόντοι για τα παιδιά, το γεγονός ότι στο τέλος της ημέρας δεν πετάνε τα φαγητά που μένουν όπως κάνουν τα περισσότερα μαγειρεία, αλλά τα στέλνουν σε εκκλησία ώστε να βοηθήσουν στα συσσίτια. Και πολύ τους γουστάραμε γι’ αυτό και μπράβο.

Σοφίας Βέμπο 33, Γλυφάδα Τηλ.. 210 9619003