«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

Τελευταία η Αθήνα, όσον αφορά στο γευστικό τερέν, κάνει ταχύρρυθμα γιαπωνέζικα μαθήματα. Τώρα ας πούμε θα εμπλουτίσει το γιαπωνέζικο λεξιλόγιό της μαθαίνοντας ότι «Nakama» σημαίνει φίλος. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος που έστησε το νέο sushi-bar του κέντρου, έχοντας ζήσει σε Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Σαγκάη είναι φίλος της ασιατικής κουζίνας.

Το μικρό casual στέκι του ετοιμάζει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα με κρέμα τσίλι, πικάντικο ταρτάρ σολομού, τσίζκέικ με πράσινο τσάι ή μια τάρτα yuzu, και τα πλαισιώνει με ξύλο, μέταλλο και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας πω σύντομα. Όταν το πέτυχα είχα ραντεβού για δείπνο, οπότε τη γευστική δοκιμή την άφησα για μια επόμενη φορά.

Από  την Άντζελα Σταματιάδου 

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο