Δυναμικό, ευέλικτο και σύγχρονο το «Scala Vinoteca» αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Αθήνας που κουβαλά μητροπολιτικό αέρα στα στενά της πόλης.

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο της οδού Σίνα το «Scala Vinoteca» σας υποδέχεται σε έναν πανέμορφο χώρο όπου το ντεκόρ των αρχιτεκτόνων Α. Κούρκουλα και Μ. Κοκκίνου κάνει τη διαφορά. Ξύλινες σανίδες στο πάτωμα, στους τοίχους και το ταβάνι δένουν όμορφα και εκλεπτυσμένα με τη μαύρη κάβα.

Το μενού δια χειρός του Χριστόφορου Πέσκια χωρίζεται σε 3 βασικές ζώνες με μικρότερα και μεγαλύτερα πιάτα των 7, 10, 12 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πιάτα αλλαντικών και τυριών με 8 και 12 ευρώ. Απλοί συνδυασμοί γεύσεων με άρωμα Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας αλλά και έμπνευση από τη Λατινική Αμερική συνοδεύουν ένα από τα 80 κρασιά που θα έχετε επιλέξει.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τριλογία από πετυχημένη ταραμοσαλάτα, εξαιρετικό πουρέ μπακαλιάρου και φάβα για αρχή αλλά και τα σπαράγγια με μαστέλο Χίου. Ωραίο πιάτο ήταν και οι αρωματικές γαρίδες μαριναρισμένες με λάιμ και σερβιρισμένες πάνω σε κόλιανδρο.

Μην ξεχάσετε πως σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να φάτε υπάρχουν επιλογές για τσιμπολόγημα στο μπαρ.

Info: Scala Vinoteca, Σίνα 50 και Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, 210 3610041. Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί, εκτός Κυριακής. Κρασί με 90 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Το σερβις κινείται γρήγορα και με ευγένεια

Tip: Μην αντισταθείτε στο σουφλέ σοκολάτας αξίζουν όλες οι θερμίδες του.