Tο όνομά του το έχει πάρει από μια υπέροχη παραλία... της Ανδρου. Η ιδέα ήταν απλή: ένα wine bar restaurant με καλό φαγητό και πλούσια λίστα κρασιών που θα προσφέρεται για business lunch αλλά και για χαλαρωτικό δείπνο. Και η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή που εδώ και λίγους μήνες έχει ανοίξει -στην Ακτή Μιαούλη, απέναντι από το κτίριο του ΟΛΠ, ανάμεσα σε εκατοντάδες πρακτορεία και ναυτιλιακές εταιρείες- δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο.

Το Vori είναι ένα εστιατόριο φτιαγμένο με γούστο και, ευτυχώς, χωρίς διακοσμητικές εξαλλοσύνες. Φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες απ' όπου βλέπεις το δρόμο και με «γενναιόδωρο» μπαρ που σε τραβάει να καθίσεις για ένα ποτήρι κρασί και μερικά μίνι συνοδευτικά σε στυλ τάπας.

Ξεκινήσαμε με ντοματίνια σε ξυλάκι με μποκοτσίνια μοτσαρέλας -η οποία ήταν εξαιρετική- και βασιλικό, μπρουσκέτα με ντομάτα και ανθότυρο με μαύρη ελιά και ρίγανη, καραβιδοουρά αρωματισμένη με κάρι και μια σαλάτα πανδαισία λαχανικών. Oι πολύ καλές πρώτες ύλες και τα αρώματα των πιάτων συνοδεύτηκαν περίφημα με μια λευκή παγωμένη Σαντορίνη. Συνεχίσαμε με φετουτσίνι με σάλτσα θαλασσινών, φρέσκια σουπιά, γαρίδες, κυδώνια και γυαλιστερές, ένα πιάτο άνευρο, και φρέσκιες καραμέλες τρικολόρε σε κρέμα ταρτούφο με τριμμένο πεκορίνο, που μας ξετρέλαναν με την απλότητα και τη γεύση τους. Για κυρίως επιλέξαμε καρέ αρνιού ψημένο στο φούρνο γαρνιρισμένο με σουβλάκι λαχανικών, πατάτα σατό και απαλή σάλτσα απ' το ζωμό του με φρέσκο δεντρολίβανο. Ηταν καλομαγειρεμένο, ζουμερό και αρωματικό.

H κουζίνα του Vori είναι προσανατολισμένη στην παράδοση, την απλότητα και τον γευστικό πλούτο της Μεσογείου. Τα πιάτα είναι ψαγμένα ως προς τα υλικά, με ευφάνταστους συνδυασμούς απ' όπου απουσιάζουν οι περιττές ακροβασίες. Θετικό είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα γλυκά φτιάχνονται εκεί. Ενα μιλφέιγ φράουλας που δοκιμάσαμε ήταν πολύ καλό. Eξίσου καλή είναι και η λίστα κρασιών, όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.



Ακτή Μιαούλη 75 και Κανθάρου, τηλ.: 210-45.10.210.
Ωρες λειτουργίας 12.00 - 00.00

Πηγή: kathimerini.gr