Ο «Παρνασσός – ‘’1965’’», που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαγητού από το 1965,   σε μια ήσυχη γειτονιά της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Ακρόπολη, είναι ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της περιοχής. Εδώ και 60 χρόνια είναι το μεσημεριανό μαγειριό «Ο Παρνασσός», που το βράδυ λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο –ρακομελάδικο «1965», αποτελεί το σημείο αναφοράς του κέντρου – απόκεντρου της παλιάς Αθήνας!

Ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος, συνδυάζει τόσο το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο όσο και το καινούριο με το απλό. Η αρχοντιά που διαχέεται από την απλότητα της διακόσμησης, η πολύ όμορφη αυλή του μαγαζιού, που   βλέπει στη μικρή πλατεία πίσω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα,   και περιβάλλει το μαγαζί με τα ψηλά του δέντρα, θυμίζει έντονα την όμορφη εποχή της παλιάς Αθήνας του 1965, σου δίνει την αίσθηση ότι σ’ αυτό το μαγαζί, ίσως κάποτε να έπιναν το κρασάκι τους ο Ορέστης Μακρής με τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Το μεζεδοπωλείο σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες με αγνά υλικά της εποχής και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με μεγάλη προσοχή στην επιλογή των γνήσιων πρώτων υλών από Έλληνες μικροπαραγωγούς.  Σίγουρα να δοκιμάσετε τις δροσερές σαλάτες από φρέσκα λαχανικά, τις φρέσκιες πατάτες τηγανητές, καθώς και τα πολύ προσεγμένα ψητά κρέατα, συνοδευόμενα με ιδιαίτερα πικάντικες σος.  Αντί για τα εμφιαλωμένα κρασιά, προτιμήστε το χύμα του μαγαζιού, που θα συνοδεύσει άψογα ότι κι αν παραγγείλετε.

Στο 1965 θα φάτε καλά και φτηνά. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.