La Rocca

La Rocca

Ευτυχές πάντρεμα ενός θαυμάσιου χώρου με μια αυθεντικά ιταλική κουζίνα. Ο χώρος του ετοιμαζόταν για καιρό. Βλέπετε, τα πράγματα περιπλέκονται όταν κάποιος φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ένα παλιό νεοκλασικό κτίσμα του 1925 και μάλιστα στην «ιερή ζώνη» του Παρθενώνα. Ο ανήσυχος Giorgio Muskens όμως, ευτυχώς, επέδειξε την απαιτούμενη υπομονή. Έτσι, το La Rocca έγινε πραγματικότητα και μάλιστα όπως ακριβώς το ήθελε: λιτό, με μια δόση ιταλικής φινέτσας, με ριγωτές τέντες και μυρωδικά στα παρτέρια αλλά και με σωστά δουλεμένα τα θερμά του χρώματα μέσα από τον εύστοχο συνδυασμό ώχρας και τερακότας.

Ο ήσυχος γύρω δρόμος, ο μικρός κήπος περιμετρικά του κτίσματος και τα όμορφα τραπεζάκια του σε καλωσορίζουν στο ιταλικό «ευ ζην». Ο Giorgio είναι ο εγκάρδιος οικοδεσπότης που θα σε καλωσορίσει σε άπταιστα ελληνικά και, πριν ακόμη παραδώσει τη σκυτάλη στο μετρ, θα σου δώσει κάποιες χρήσιμες λεπτομέρειες για το μενού.

Η κουζίνα του δεν κάνει παραχωρήσεις. Οι συνταγές του, από τη Ρώμη μέχρι την ευρύτερη Ιταλία, συνδυάζουν τις αρετές ενός ταλαντούχου chef και μιας αφοσιωμένης ιταλίδας μαμάς. Όσον αφορά τις πρώτες ύλες, οι άνθρωποι εδώ προτιμούν το... δύσκολο δρόμο της προσεκτικής (ένα προς ένα) επιλογής των υλικών, ενώ πολλά από αυτά τα φέρνουν από την Ιταλία.

Στο τραπέζι... Από τη λιτή σαλάτα Caprese μέχρι το μοναδικό Vittelo Tonnato η καρτέλα του La Rocca αποπνέει μεράκι και επαγγελματισμό. Η πράσινη σαλάτα Emilia (με καρύδια, αχλάδια και φλοίδες παρμεζάνας) είναι υπέροχη, με καλοδουλεμένο dressing, ενώ προτείνουμε και τη Savoia (με γαρίδες και φασόλια cannellini), τολμηρή, αλλά πολύ επιτυχημένη.

Στα κυρίως τα φρέσκα μύδια μαγειρεμένα σε κρέμα και λευκό κρασί είναι ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα απογειωτικό πιάτο, ενώ κορυφαία επιλογή αποτελεί το spaghetti a la Giorgio (με κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας, μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες και φρέσκια μοτσαρέλα), που είναι μάλλον εμπνευσμένο από τη... μαφιόζικη κουζίνα της Σικελίας! Τα γλυκά, που επιμελείται η σύζυγος του chef, Roberta Savi, είναι άλλο ένα μεγάλο «ατού». Η κρεμ μπριλέ του θα σας αφήσει άφωνους, ομοίως και το προφιτερόλ με σοκολάτα Manjari!       από την Μάρω Βούλγαρη

Info Αγγελικάρα & Ρατζιέρη, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9223620. (€30-40)

 

Πηγή: mensonly

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο