Το «CV Distiller» πήγε στο Παγκράτι

Το «CV Distiller» πήγε στο Παγκράτι

Το στέκι που πρωτογνωρίσαμε στον Κεραμεικό υλοποιεί, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη πλέον, το concept ενός κλασικού bar σε δύο επίπεδα με εύρος αποσταγμάτων που εντυπωσιάζει…

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Κεραμεικό, το «CV Distiller» είχε ήδη λειτουργήσει με συνέπεια ως ένα έξοχο bar με μεγάλη γνώση και αγάπη για τα αποστάγματα και την jazz μουσική. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο του εκεί, μετακόμισε εδώ και λίγες μέρες στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, με το επιβλητικό ξύλινο bar στο επίκεντρο να δεσπόζει στον σαφώς μεγαλύτερο νέο χώρο του. Το νέο «CV Distiller» είναι ένα εντυπωσιακό, κλασικό bar το οποίο αναδίνει έναν αρχοντικό αέρα, δίχως ωστόσο να είναι στημένο ή επιτηδευμένα εξειδικευμένο. Ο ιδιοκτήτης του Στέφανος Ψυλλάκης, έμπειρος αρχιτέκτονας, εραστής των bars, λάτρης και κυνηγός των αποσταγμάτων, αντιμετώπισε αυτό το νέο εγχείρημα με γενναιοδωρία, καθώς διαμόρφωσε έναν στιβαρό και καλαίσθητο χώρο, για να στεγάσει σε αυτόν μια τεράστια γκάμα αποσταγμάτων, με πολλά από αυτά να προέρχονται από την προσωπική του συλλογή.

Ο νέος κατάλογός του «CV Distiller» σε θαμπώνει. Οι σελίδες του αριθμούν περισσότερα από 200 malt ουίσκι για κάθε βαλάντιο, χωρισμένα ανά περιοχή της Σκωτίας. Ανάμεσά τους και κάποια «ιερά δισκοπότηρα» των αποσταγμάτων, περιορισμένης παραγωγής και μυθικής σπανιότητας. Χωρίς άλλο αυτή είναι μια λίστα – σεμινάριο, η πληρέστερη στην Ελλάδα και ίσως μια από τις μεγαλύτερες διαθέσιμες στην Ευρώπη. Πληρέστατη είναι και η ποικιλία σε ιρλανδέζικα και ιαπωνικά ουίσκι, σε bοurbon, σε κονιάκ αλλά και σε ρούμια από την Κούβα, τη Τζαμάικα, την Βενεζουέλα, τη Γουατεμάλα, την Καραϊβική, την Κολομβία, το Τρινιντάντ, τον Παναμά και αλλού. Όμως το «CV Distiller» δεν είναι ένα bar που απευθύνεται αποκλειστικά σε connoisseurs καθώς οι bartenders του Θοδωρής Αναγνώστου και Μάρκος Πρίφτης είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, από το πλέον ιδιαίτερο έως το πιο απλό και συνηθισμένο. Σε ό,τι αφορά τα cocktail, o Θοδωρής Πύριλλος του «Α For Athens» έχει επιμεληθεί έναν κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει δεκαοκτώ cocktail (συν τέσσερα χωρίς αλκοόλ ).

Στα πολύ άμεσα σχέδια επίσης, είναι και η έναρξη της λειτουργίας του υπογείου, ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα και ως κελάρι του «CV». Mε δυνατότητα να εξυπηρετεί έως 40 άτομα, το υπόγειο θα λειτουργεί ως αυτόνομο bar (καθώς θα διαθέτει δική του μουσική και τους δικούς του bartenders ) και θα φιλοξενήσει θεματικά events καθώς και events γευσιγνωσίας. Κι ενώ υπολείπονται λίγες ακόμα λεπτομέρειες για να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, συνολικά το νέο «CV Distiller» ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις ανάμεσα στο κοινό των 30 και άνω το οποίο αναζητά ένα νέο χώρο ο οποίος να συνδυάζει αβίαστα την ευπρέπεια με την ποικιλία και το κλασικό με το class.    Από Χρήστο Καρρά 

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο