Μια «Τortuga» στο Παγκράτι

Μια «Τortuga» στο Παγκράτι

Μια θάλασσα… τορτίγιας με πλούσιες σε ιδέες και γεύσεις γεμίσεις κρύβεται στο νούμερο ένα της οδού Αρχιμήδους.

Θαλάσσιος βιολόγος, ο Κωστής Γριμάνης ασχολιόταν με τις θαλάσσιες χελώνες της Ζακύνθου σε μια ΜΚΟ προτού αποφασίσει να μπει σε… επίγειες περιπέτειες. Το «Τοrtuga», εκτός του ότι αποτελεί μια νύξη στο προσωπικό του στόρι, ηχητικά είναι πολύ κοντινό στη λέξη «τορτίγια», βασικό συστατικό του. 

Στο μικρό χώρο, στην αρχή της Αρχιμήδους, με την ανοιχτή κουζίνα και τα έθνικ φωτιστικά-καλαθάκια οι τορτίγιες είναι χειροποίητες, ενώ οι γεμίσεις πολυσυλλεκτικές, ισορροπημένες και πλούσιες. Ξεχώρισα αυτή με το μαριναρισμένο σε γιαούρτι και παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μαγιονέζας λουίζας, ξύσμα λεμονιού, λίγο σκόρδο, λάχανο και καρότο κι εκείνη με το μπιφτέκι με κρέμα φέτας, καραμελωμένο κρεμμύδι, BBQ sauce, τσένταρ και σαλάτα.

Αν προτιμάτε κάτι χωρίς κρέας, πάλι, υπάρχουν φαλάφελ και κροκέτες από τριών ειδών μανιτάρια με blue cheese, ενώ είναι πολύ καλή και η σαλάτα με ψητά ντοματίνια, βερίκοκα και καβουρδισμένο ηλιόσπορο κλεισμένα σε φωλιά τορτίγιας. Με προσεγμένα υλικά, όλα χειροποίητα και τίποτα κατεψυγμένο, το «Τortuga» σερβίρει γρήγορο φαγητό με φροντίδα.

Τις τορτίγιες του (γύρω στα € 5 οι μεγάλες και τώρα ετοιμάζουν και μικρές, πιο οικονομικές, από € 2,60 μέχρι € 3 ) μπορεί κάποιος να τις δοκιμάσει στα stands και στους πάγκους μέσα κι έξω ή να τις πάρει to go. Είναι καλή περίπτωση και μου αρέσει πολύ που έχουν και lassi, ένα ινδικό ποτό με βάση το γιαούρτι (μοιάζει με αϊράνι ), με κάρδαμο και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Tortuga Αρχιμήδους 1, Παγκράτι

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο