Η Χρύσα ήταν ένα από τα πρώτα δημιουργικά εστιατόρια της Αθήνας και η πρώτη που “ανακάλυψε” τα Άνω Πετράλωνα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε στην παλιά της γειτονιά, με ένα αγαπησιάρικο μεσογειακό μπιστρό. Αυτό που έχει αλλάξει αρκετά είναι το φαγητό.

Στο πνεύμα της εποχής, το νέο μενού είναι λιγότερο δημιουργικό και περισσότερο οικονομικό, με πιάτα όμως που ξεχωρίζουν όπως το πολύ ανάλαφρο, κοκκώδες χούμους με καταπληκτικά κρουτόν πίτας σε μπαστουνάκια “σκονισμένα” με πάπρικα, οι γαρίδες με ούζο και άνηθο (ένα πιάτο από το κλασικό ρεπερτόριο της Χρύσας), σαλάτα με φακές και γαύρο που δροσίζει ο δυόσμος, και το ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλου με φουρνιστές πίτες και “παρθένο” τζατζίκι χωρίς σκόρδο.

Στα γλυκά, ξεχωρίζει το σπιτικό τσιζκεϊκ με μέλι. Η επάνοδος της Χρύσας πρόκειται ουσιαστικά για ένα χώρο ανάμεσα σε μεζεδοπωλείο και σε μεσογειακό μπιστρό που προσφέρεται για κάθε μέρα, από ρομαντικό τετ-α-τετ μέχρι παρέα με συναδέλφους μετά τη δουλειά. Και για όσους θυμούνται το μαγαζί από παλιά σίγουρα το ξέρουν ότι η Χρύσα είναι θεσμός !!

Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα 118-52 211,  311 5555 κρατήσεις μέσω e-table Μεζεδοπωλείο - Πετράλωνα

Facebook σελίδα, Δευτέρα έως Κυριακή 12:00 - 01:00