Αν είσαι από εκείνους, που τους έχει συνεπάρει η τάση για αναζήτηση γεύσεων από διαφορετικές χώρες και κουζίνες, τότε ίσως σε αφορά αυτό που έχω να σου πω. Αν, δε, «πιάνεις» συχνά τον εαυτό σου να θέλει να γευτεί κάτι γρήγορα και σε προσιτές τιμές μετά το γραφείο ή την δουλειά και αγαπάς το κέντρο της πόλης, ακόμα καλύτερα.

Πριν περίπου δύο μήνες, ανεβαίνοντας την οδό Κολοκοτρώνη, έπεσε το βλέμμα μου έναν χώρο που ετοιμαζόταν πυρετωδώς. Βασισμένοι στον φωτισμό που είχε ήδη στηθεί στον χώρο, προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι πρόκειται να «φυτρώσει» στο κέντρο. Σίγουρα, δεν φανταστήκαμε αυτό που τελικά είδαμε αλλά και γευτήκαμε: Το Etnico.

Το Etnico είναι ένας χώρος, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης που έδειξε από την αρχή την πρόθεσή του να τραβήξει την προσοχή. Σε πρώτο επίπεδο, τα έντονα χρώματα θα κερδίσουν το βλέμμα σου αλλά στην συνέχεια οι γευστικοί σου κάλυκες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. 

Προσπαθώντας να συνδυάσει το “street food” με τον χαρακτήρα του «πολυεθνικού», το Etnico φιλοδοξεί να σε κερδίσει, δίνοντάς σου την δυνατότητα να επιλέξεις γρήγορα και καλοδουλεμένα γεύματα από περισσότερες της μίας χώρες. Burittos και nachos θα σου δώσουν διαβατήριο για Μεξικό, ενώ αν επιλέξεις ένα φαλάφελ έφυγες για την Αραβία. Τα samosas από την Ινδία είναι εκεί και για σένα που η χώρα της Ανατολής δεν σημαίνει μονάχα Bollywood.

Το μενού πλαισιώνουν σαλάτες αλλά και φρέσκοι φυσικοί χυμοί, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις (έστω και σε σφηνάκι) τις παγωμένες Μαργαρίτες σε γεύσεις λεμόνι και φράουλα, για να κλείσεις το ταξίδι σου στον κόσμο. Αν βιάζεσαι, μπορείς φυσικά να τα πάρεις στο χέρι αν και αυτό ίσως αποβεί δύσκολο σε περίπτωση που τύχει να βρεθείς εκεί σε κάποιο από τα street happenings που δίνουν έναν άκρως ζωντανό τόνο εκεί που συναντώνται η Κολοκοτρώνη με την Χαβρίου.

 Στα plus οφείλω να προσθέσω και την ευγένεια του προσωπικού, που θα σε καθοδηγήσουν αν δεν έχεις καταλήξει στον προορισμό σου.
Προσοχή: Αν βρεθείς εκεί, μην ξεχάσεις να συντονίσεις και το ρολόι σου στην ώρα της χώρας που θα «επισκεφθείς».

Etnico: Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου