Polly Maggoo, στο Μεταξουργείο. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε!

Polly Maggoo, στο Μεταξουργείο. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε!

Η θέσηΗ έξοδος στο Polly Maggoo είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις το αυτοκίνητο και να «βολτάρεις» στην κάπως ξεχασμένη συνοικία του Μεταξουργείου. Το parking στην περιοχή δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου. Οι λάτρεις των ΜΜΜ θα το προσεγγίσουν με 5΄περπάτημα από το μετρό «Κεραμεικός».  

Η ατμόσφαιρα Είναι ένα χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με λιτή διακόσμηση σε γήινους τόνους. Την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή μπορντώ τζαμαρία.  

Το φαγητό Στο Polly Maggoo είχαμε πρωτοπάει το 2010. Φεύγοντας είχαμε κρατήσει τη γευστική εμπειρία της σαλάτας με φακές, μουστάρδα και αυγό ποσέ και ευχόμασταν το εγχείρημα να μακροημερεύσει. Ενας νέος σεφ χωρίς «πλάτες», που δίνει έμφαση σε εκλεκτά υλικά, που έχει εναλλασσόμενο μενού ανάλογα με τις εποχές και παράλληλα διατηρεί χαμηλές τιμές, πόσο ν’ αντέξει; Πέντε χρόνια αργότερα, το Polly Maggoo (από την ομώνυμη art house ταινία του ’66) όχι μόνο είναι εδώ, αλλά και σε μια εποχή που αυγό ποσέ σερβίρει μέχρι και η ταβέρνα της γειτονιάς έχει υψώσει κι άλλο τον πήχη. Το εμβληματικό πιάτο του Γιώργου Ηλιού, που πολλοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν, βρίσκεται ακόμα στο μενού του που ανανεώνεται συχνά-πυκνά.

Δοκιμάσαμε πολλά και διάφορα. Το μοσχάρι ταρτάρ, από τα λίγα που σερβίρονται στην Αθήνα, ήταν πολύ καλό, τα σαλιγκάρια με σκόρδο και δεντρολίβανο εξαίσια, η σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν νόστιμη, όπως αναμενόταν. Συνεχίσαμε με ωραιότατη, φίνα ψαρόσουπα, τον κλασικό coq au vin (κόκορα σιγομαγειρεμένο στο κρασί), από τα ωραιότερα πιάτα που έχουμε απολαύσει τον τελευταίο καιρό (σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας), και τις πένες με λουκάνικο Ευρυτανίας, λιαστές ντομάτες και μπρόκολο, ένα πιο «δικό μας» πιάτο, εκτελεσμένο όμως με φινέτσα. Εννοείται ότι παραγγείλαμε και τη σπυρωτή φακή με σχοινόπρασο και αυγό ποσέ, που παραμένει υπέροχη. 

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περί τα 30 € κατά άτομο με κρασί. 

Η κάβα Στα θετικά του εστιατορίου και η μικρή αλλά προσεγμένη λίστα κρασιών, που περιέχει μερικά «διαμάντια» του ελληνικού αμπελώνα, όπως ο Ερυθρός Μαλεάτης του Τσιμπίδη από τη Μονεμβασιά, μείγμα Αγιωργίτικου με το τοπικό Μαυρούδι. Ηταν ό,τι έπρεπε.

Επιπλέον πληροφορίες Το Polly Maggoo είναι ανοιχτό Τρίτη με Σάββατο 19.00 μ.μ. - 00.00 π.μ. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. 

 Polly Maggoo, Λεωνίδου 80 και Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 41 120.  www. pollymaggoo.gr

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο