Mentzelos Slow Food

Mentzelos Slow Food

Καλομαγειρεμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με ethnic πινελιές, σε ένα καλόγουστο εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Εδώ, ο σεφ-μάνατζερ Μεντζέλος Δροσόπουλος έχει κάνει μια προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει τη γαστρονομία, φέρνωντας στο προσκήνιο το κίνημα «slow food», που αν και άρχισε το 1986, σχεδόν ισοπεδώθηκε από την ομοιομορφία του «fast food». 

Ο χώρος πολύ φωτεινός με ανοιχτή κουζίνα, μια μεγάλη μπλε βιβλιοθήκη με εκδόσεις του National Geographic και έναν παγκόσμιο χάρτη να βρίσκεται στο κέντρο της. 

Ο κατάλογος πλούσιος και ανανεωμένος, με πολλά πιάτα ημέρας, που μυρίζουν Ελλάδα και τα κρέατα να ψήνονται σε παραδοσιακό ισπανικό φούρνο με ξυλοκάρβουνο. Για σήμερα, ο σεφ μεταξύ άλλων προτείνει να δοκιμάσεις χορτόσουπα βελουτέ με καρέ λαχανικά, χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο, μουσακά με κρούστα πατάτας, κότσι μοσχαρίσιο κοκκινιστό με γιουβέτσι και κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με μπύρα και τζίντζερ.

Η κάβα διαθέτει μικρή λίστα κρασιών, ενώ θα βρεις μεγάλη γκάμα από ελληνικές και ξένες μπύρες.

Πανδώρας 16, Γλυφάδα,  τηλ.  210 8941071,  http://mentzelos-slowfood.gr/

Πηγή: apopse

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο