Ο Αντρέα Σεράνι από τη μικροσκοπική Nonna Edda της Εθνικής Αντιστάσεως, ορμάει στους φούρνους της σινεφίλ Cantinetta του Τάκη Βερέμη.

Πριν ακόμα μιλήσουμε για τη νέα συνεργασία, να τονίσουμε κάτι: Η Nonna Edda στην Καισαριανή, δεν κλείνει. Η καλύτερη και φθηνότερη πιτσαρία της Αθήνας θα συνεχίσει να ξεφουρνίζει αυθεντική λεπτή, ιταλική πίτσα. Επίσης, για τους θαμώνες της γλυφαδιώτικης τρατορίας, να σημειώσουμε ότι εκτός από τις συνταγές που θα φέρει μαζί του ο Σεράνι, θα συνεχίσουν να βρίσκουν κάποιες signature δημιουργίες της Cantinetta, όπως η περίφημη μαύρη πίτσα με αχιβάδες.

Ο Σεράνι είναι ο μετρ της λεπτής ζύμης που ανοίγει για την κάθε πίτσα ξεχωριστά – με τον πλάστη, χωρίς θεατρινισμούς και πετάγματα στον αέρα. Έχουν περάσει λοιπόν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που ο Αντρέα Σεράνι από την Ανκόνα της Ιταλίας άνοιξε με τη σύντροφό του Μάντυ Λάμπου, τη “γιαγιά Έντα” στην Καισαριανή (περισσότερα εδώ). 

Από την πρώτη στιγμή αναρρωτιόμασταν αν ο ταλαντούχος Ιταλός με το ντροπαλό χαμόγελο και τα δυνατά μπράτσα, γεμάτα αλεύρι και τατουάζ, θα έπαιρνε μεταγραφή σε κάποιο πιο κοσμικό στέκι, για να κοντράρει τις κορυφαίες πίτσες του Lollo’s στην Αντίπαρο ή ακόμα και του Βεζενέ πίσω από το Χίλτον. Η Rolls-Royce των φούρνων πίτσας, που δεσπόζει στην Cantinetta, αξίζει €20.000.

Τελικά, ο άνθρωπος που τον παρακίνησε να κάνει το επόμενο βήμα είναι ο κινηματογραφικός διανομέας Τάκης Βερέμης της La Strada films, ο οποίος για δεύτερη φορά θέλει να επιτελέσει κοινωνικό έργο, προσφέροντας αυθεντική και φθηνή πίτσα. (Η πρώτη του κοινωνική προσφορά ήταν όταν έφερε την οδυνηρά σέξι Adele Exarchopoulos για την πρεμιέρα της “Ζωής της Αντέλ” στην Αθήνα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!). Στο εσωτερικό της Cantinetta, δεσπόζει ο Ντε Νίρο.

Ο ιδιοκτήτης Τάκης Βερέμης είναι κινηματογραφικός διανομέας. Είπαμε, όμως, φθηνή πίτσα και αυτό θα ήταν καλό να το διευκρινίσουμε. Ρωτήσαμε λοιπόν και μάθαμε ότι μια απλή και κλασική Μαργαρίτα που στην Καισαριανή τιμάται €6, στη Γλυφάδα θα κοστίζει για διανομή κατ’ οίκον ένα ευρώ παραπάνω, δηλαδή €7. Ενώ για κατανάλωση στην Cantinetta, θα κοστίζει €8,5. Τιμή απόλυτα λογική για μια πίτσα, η οποία σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική. Καλή επιτυχία Αντρέα, και μην ξεχνάς την Καισαριανή!  

Cantinetta, Πανδώρας 14, Γλυφάδα, τηλ. 2108941735.