Παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας για καφέ το πρωί και για τσίπουρο, ούζο και κρασί με παραδοσιακούς μεζέδες το βράδυ.

«Αρόδο» είναι ναυτικός όρος που σημαίνει σύντομη παραμονή πλοίου έξω από το λιμάνι ή από το αγκυροβόλιο ή, όπως αναφέρει ένα παλαιότερο λεξικό, «όταν πλοίον τι παραµένει ολίγον έξωθεν λιµένος ή όρµου χωρίς να αγκυροβολήση». Τρεις φίλοι, ο Δημήτρης, ο Μανώλης και ο Νίκος, επέλέξαν τον ζωντανό και γοητευτικό πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου κοντά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, για να αράξουν αρόδο, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. 

Μεταφέροντας ο καθένας τις δικές του εικόνες, γεύσεις και μνήμες από την ελληνική επαρχία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που συμβαδίζει με αυτό που προτάσσει η εποχή κι ένιωσαν ότι έχουν και οι ίδιοι ανάγκη: επιστροφή σε αξίες και σε απλές, ουσιαστικές, γνήσιες επιλογές. Έστησαν έτσι ένα όμορφο παραδοσιακό καφενείο, με επιλεγμένα στοιχεία που θυμίζουν τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων. 

Ξεκινάμε το πρωί με τάβλι και καφέ, συνεχίζουμε το μεσημέρι με επιλογές τσίπουρου ή ούζου από μικρούς παραγωγούς της ελληνικής επαρχίας συνοδεία του κατάλληλου μεζέ και η μέρα κλείνει με καραφάκια κρασιού και συζήτηση γύρω από μια ποικιλία απλών γεύσεων. 

Το «Αρόδο» είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένα σημείο, λίγο έξω από το λιμάνι, για να αράξεις όσο θες και να αποφασίσεις ήρεμα αν ήρθε η ώρα για να ρίξεις άγκυρα ή για να ξεκινήσεις ένα νέο ταξίδι ζωής...

Μαυροκορδάτου 6 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα,  τηλ. 210 380 3992, https://www.facebook.com/pages...