Bistrot ’’le Mignon’’, στη Χάρητος

Bistrot ’’le Mignon’’, στη Χάρητος

Το Παρίσι μετακόμισε στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο όμορφο αυτό bistrot της Χάριτος, που απογειώνει την κλασική και τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα.

Ιδιοκτήτες του χαριτωμένου Bistrot le Mignon είναι ο Γιάννης Μαλούχος και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος και το μενού υπογράφει ο Απόστολος Τραστέλης.

Στην είσοδο του μαγαζιού σε καλωσορίζει ένα ρετρό ποδήλατο με καλάθι, ενώ ο εσωτερικός χώρος περιορίζεται σε μερικά τετραγωνικά, θυμίζοντας κυριολεκτικά τα μικρά μαγαζάκια της Γαλλίας. Τα τραπεζάκια είναι μαρμάρινα και οι καναπέδες δερμάτινοι, προσθέτοντας μια essence φινέτσας. Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή μεγαλούργησε και απέδωσε με μεγάλη λεπτομέρεια το σκηνικό ενός παριζιάνικου bistrot. Μερικές λεπτομέρειες, όπως η θήκη μιας παλιάς ραπτομηχανής και οι γαλλικές μελωδίες, σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή...

Στην κουζίνα, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά, δημιουργεί κλασικά γαλλικά πιάτα με μοντέρνες παρεμβάσεις. Προτείνουμε να αρχίσεις το γεύμα με κάποια σούπα και στη συνέχεια, πριν περάσεις στο κυρίως πιάτο, να δοκιμάσεις κάποιο από τα ορεκτικά του μενού, όπως ζεστό φουαγκρά με πουρέ μήλου, αυγό ποσέ με μπέικον σάλτσα κόκκινου κρασιού και μανιτάρια και κλασικό μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Από τα κυρίως, χαρακτηριστικό και καλά εκτελεσμένο πιάτο είναι η entrecote με λεπτοκομμένες πατάτες. Μια άλλη σοφή επιλογή είναι τα ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού και αφρό λεμόνι, το μοσχαρίσιο φιλέτο Ροσίνι με φουαγκρά και σάλτσα πόρτο και τα μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με αφρό πατάτας.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνοδεύσεις με κάποιο εκλεκτό ελληνικό ή γαλλικό κρασί από την πλούσια κάβα του bistrot.

Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο... Λαχταριστή κρεμ μπριλέ ή ελαφρύ μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού και παγωτό καραμέλα.

Info: Τρίτη-Πέμπτη 20.00-00.00, Παρασκευή & Σάββατο 20.00-00.30. Μεσημέρια Σάββατο 14.00-17.00 Κυριακή 13.30-17.30. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ΄. 210 7242717, https://www.facebook.com/bistr...

Πηγή: apopse

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο