Με ένα καινούργιο μαγειρείο που… επιστρέφει στα παλιά επιχειρούν ο Δημήτρης Λεωνίδας και η ομάδα του να καλύψουν τη σύγχρονη ανάγκη για σπιτικό φαγητό. Το «Ubarlucky» που θα ανοίξει τις πόρτες του σύντομα, είναι μικρό, διακοσμημένο σαν παλιό σπίτι, με τις ταπετσαρίες του, τα αντικέ φωτιστικά και τα παλιά σερβίτσια του, ενώ τα παραδοσιακά μαγειρευτά του θα μπορείς να τα φας επιτόπου ή να τα πάρεις σε πακέτο.

Επειδή οι παλιοί δεν πετούσαν τίποτα, έχει σκοπό να προσέχει οι μερίδες του να είναι σε ποσότητες που αποτρέπουν τη σπατάλη φαγητού, κι ό,τι περισσέψει να το δίνει σε συσσίτια.

Οι συσκευασίες του είναι από χαρτί, τα μαχαιροπίρουνα που θα παίρνεις μαζί σου βιοδιασπώμενα, με την «ηθική» προσέγγιση του φαγητού να συμπληρώνεται από μερίδες σε αναμονή, πρακτική που γνωρίσαμε σε διάφορα café της Αθήνας (όπου μπορείς να χαρίσεις έναν καφέ που θα πιει αργότερα κάποιος που δεν έχει να τον πληρώσει ).

Έ, στο «Ubarlucky» θα μπορείς να προπληρώσεις αν θέλεις μια μερίδα γιουβαρλάκια, μουσακά, γεμιστά, σπανακόρυζο ή ό,τι άλλο βγάλει η κουζίνα, προσφέροντας έτσι σε κάποιον που έχει ανάγκη. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το γνωρίσουμε καλύτερα.