’’Simul’’: Το νέο γαστρονομικό spot του Κολωνακίου!

’’Simul’’: Το νέο γαστρονομικό spot του Κολωνακίου!

Πλησιάζοντας τη Νέα Χρονιά τα πάντα αφορούν στη νέα αρχή, τις νέες αποφάσεις και τις νέες γνωριμίες. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να δοκιμάσετε κάτι καινούριο! Να επισκεφθείτε το ολοκαίνουριο hot spot της πόλης στο Κολωνάκι, το gastronomic situ SIMUL.

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούν τις γεύσεις τους βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούν την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Με επικεφαλής σεφ τον Νίκο Θωμά, έναν νέο άνθρωπο με πολλή αγάπη για τη μαγειρική και θητεία δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής εστίασης, η κουζίνα σηκώνει δυναμικά τα μανίκια της από τις 2 το μεσημέρι και δεν επαναπαύεται αφού εκτός από το βασικό μενού – το οποίο θα αλλάζει αρκετά συχνά – φλερτάρει καθημερινά με ιδιοφυείς προτάσεις σε πιάτα ημέρας όπως το φρέσκο ψάρι που ο σεφ προμηθεύεται από ψαράδες της Εύβοιας.

Η πρώτη γνωριμία με το μενού περιλαμβάνει κρύα και ωμά (όπως Ceviche από ψάρι ημέρας με λάιμ τσίλι, Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα κ.α.), ορεκτικά όπως ” Hot dog’’ χωριάτικο ψωμί με κρέμα λουκάνικου ή Φαλάφελ καπνιστής πέστροφας και άλλες επιλογές.

Περνώντας στα κυρίως συναντάμε γεύσεις όπως Ραβιολι κολοκύθας φούρνου με κρέμα φασκόμηλου και μανταρίνι,  Χειροποίητο λαζάνι σε καπνιστό κονσομέ αρνιού,  Αυθεντικό Black Angus rib eye 250 gr με πατάτα τζάκετ και ξινή κρέμα ή  Κόκορας κοκκινιστός σε κενό αέρος με πατάτες τηγανητές και μυζήθρα.

Τέλος, όσον αφορά τα γλυκά, θα κλείσεις... γλυκά το γεύμα σου με Εκλέρ σοκολάτας με γέμιση σοκολάτα κάστανο ή Chessecake με μύρτιλα ή Ανανά σχάρας με γιαούρτι μέλι λάιμ και φύλλα βασιλικού!

Info:Καθημερινά 14:00 – 24:00,  Δευτέρα κλειστά   Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737  

Πηγή: athensmagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο