Η θέση: Βρίσκεται πλησίον της στάσης Ταύρος, Ελευθέριος Βενιζέλος του ηλεκτρικού.

Η ατμόσφαιρα: Το «Μοτοσακό» είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο. Το βασικότερο για να στέκει αυτός ο χαρακτηρισμός είναι οι τιμές. Το να έχει δηλαδή μια οικογένεια τη δυνατότητα να το επισκεφτεί, να φάει και να μην ξοδέψει μια περιουσία. Το «Μοτοσακό» ακολουθεί πιστά αυτόν τον κανόνα. Το νέο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα, στον ήσυχο δρόμο της Παναγή Τσαλδάρη, είναι ένας πολύ απλός, καλόγουστος χώρος, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, με δυνατότητα για αρκετά τραπέζια έξω.

Κυριαρχεί το λευκό, η απλότητα γενικά, ένα μοτοσακό στο εσωτερικό, κρεμασμένο από την οροφή, και ένας μαυροπίνακας όπου αναγράφονται το μενού και τα πιάτα ημέρας. Θα πετύχετε πολλές θορυβώδεις οικογένειες, αρκετές παρέες νέων αλλά και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, που το έχουν κάνει στέκι. Οχι βέβαια μόνο για τις τιμές, αλλά και για το περιεχόμενο.

Το φαγητό: Η κουζίνα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε μεζέδες, κρέας και θαλασσινά. Από τις σαλάτες προτιμήσαμε τη χωριάτικη με κατίκι και μια πράσινη με μανούρι - όχι και τόσο εύστοχα αρτυμένη. Στη συνέχεια βουτήξαμε το φρεσκότατο ψωμάκι στο ζουμί από τα νόστιμα αλλά παραψημένα αχνιστά μύδια -λίγο παραπάνω να τα αφήσεις, τα έχασες (!)- και δοκιμάσαμε τους λουκουμάδες με φέτα, που είναι ωραία ιδέα, αλλά ό,τι έχει να κάνει με ζύμες θέλει προσοχή στο ψήσιμο.

Από τα κύρια διαλέξαμε ένα πολύ καλό και ωραία χυλωμένο γιουβέτσι με χταπόδι και καλαμαράκια, και μπουτάκια κοτόπουλου στη σχάρα. Πολύ δελεαστικό μάς φάνηκε και το οσομπούκο, το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα.

Η κάβα: Η κάβα του μαγαζιού περιέχει δώδεκα διαφορετικές ετικέτες ούζου, οκτώ ετικέτες μπίρας, λευκό, κόκκινο και ροζέ ποιοτικό κρασί καθώς και ρακί.

Ο λογαριασμός 15 € / άτομο

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα είναι ανοικτή κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας, από τις 13.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. 

Μοτοσακό, Παναγή Τσαλδάρη 157, Καλλιθέα, τηλ. 210 95 88 390