Μικρομεζέδες, τσίπουρο και λαϊκό τραγούδι σε ένα κλασικό μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο.

Η θέση. Σε μια γειτονιά του Μεταξουργείου, δίπλα σε παλιά σπίτια και αποθήκες με κινεζικά ρούχα, μακριά από το μποτιλιάρισμα της πλατείας με τα τουριστικά ξενοδοχεία.

Η ατμόσφαιρα. Δεδομένου ότι εδώ γυρίστηκε ο «Μπακαλόγατος» και τα Σαββατοκύριακα θα ακούσετε ζωντανή μουσική, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα απλό αλλά γοητευτικό μεζεδοπωλείο με τα όλα του, με υπέροχα, ψηλά και ζωγραφιστά ταβάνια, ξύλινα πορτοπαράθυρα στο χρώμα του άγουρου αμυγδάλου και τραπέζια καφενείου. Και κυρίως ατμόσφαιρα ζεστή, παρεΐστικη.

Το φαγητό. Ό,τι παραγγείλαμε ήταν αρκετά καλό: από τα κεφτεδάκια και τα αυγά καγιανά μέχρι τη λεμονάτη χοιρινή τηγανιά, το σύγλινο Μάνης, το χωριάτικο λουκάνικο και την ελαφρώς σκορδάτη πολίτικη σαλάτα. Μη φανταστείτε, φυσικά, μεγάλες μερίδες... Άλλωστε, εδώ ο ρόλος του φαγητού είναι να συνοδεύει το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασάκι.

Ο λογαριασμός. Υπολογίστε περί τα 20 ευρώ το άτομο, με τα τσίπουρα.

Η κάβα. Χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο και καλοφτιαγμένος ελληνικός καφές.

Επιπλέον πληροφορίες. Ανοιχτό καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 8.00 το πρωί. Αν υπάρχει μια παρατήρηση, έχει να κάνει με το σέρβις, που είναι κάπως ερασιτεχνικό. Το πάρκινγκ στην περιοχή δεν είναι δύσκολο.

Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-52.30.750.