Εξαιρετικές γεύσεις και ελληνικό κρασί

Η θέση. Οταν έχεις το δίδυμο Χριστόφορος Πέσκιας, στην επιμέλεια της κουζίνας, και Δημήτρης Χατζηνικολάου, στα κρασιά, τότε ξεκινάς από ένα πολύ καλό επίπεδο. Το Κλίμα-Κλήμα είναι ένα κομψότατο wine bar-restaurant στα Μελίσσια με προσανατολισμό ελληνικό, τόσο στο κρασί όσο και στο φαγητό.

Η ατμόσφαιρα. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, λιτά διακοσμημένος, με σωστό φωτισμό και μια όμορφη βεράντα, «προστατευμένη» από την πολύβουη Παναγή Τσαλδάρη. 

Το φαγητό. Να ξεκινήσουμε από τα πιάτα. Για τον Χριστόφορο Πέσκια δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Είναι πάντοτε προσεκτικός στις επιλογές του, εμμονικός με την καλή πρώτη ύλη, εξαιρετικός στην τεχνική του. Εχει επιμεληθεί μια κάρτα αρκετά σφιχτή, αλλά με γκάμα επιλογών και μάξιμουμ γεύσης. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα όπως το νοστιμότατο καραμελωμένο χέλι με φουαγκρά, το βουτυράτο πεϊνιρλί -υπάρχει σε δύο μεγέθη- είτε μόνο με κασέρι Ξάνθης είτε και με σουτζούκι, την εξαιρετική φάβα Σαντορίνης, τα πικάντικα σουβλάκια, τον κόκορα κρασάτο με πουρέ πατάτας, τη μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα από Αγιωργίτικο. Στις επιλογές σας προσθέστε και μια σειρά από εξαιρετικές ελληνικές λιχουδιές, τυριά και αλλαντικά, για όσους θέλουν απλώς να συνοδεύσουν το κρασί τους. 

Ο λογαριασμός 25 - 30€ / άτομο

Η κάβα. Κι επειδή φτάσαμε στο κρασί, να πούμε ότι ο οινολόγος-δάσκαλος Δημήτρης Χατζηνικολάου έχει εμπιστευτεί τον ελληνικό αμπελώνα: υπάρχουν πολλές επιλογές σε ποτήρι και σε μπουκάλι, σε προσεγμένες τιμές. Κάθε εβδομάδα προτείνεται και ένα μενού (30 ευρώ) με αντίστοιχο αφιέρωμα σε κάποιον οινοπαραγωγό - σε αυτό, καθένα από τα πέντε πιάτα του μενού «παντρεύεται» με το κρασί που του ταιριάζει.

Κλίμα-Κλήμα, Π. Τσαλδάρη  32-34 και Φειδίου, Μελίσσια, τηλ. 210 60 96 786