Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου άνθισε το «Ababa», ο ανθός της παπαρούνας που λένε οι Ισπανοί. 

Το αγαπημένο στέκι των Χανίων απέκτησε μικρό αδερφάκι στο Παγκράτι! «Πατέρας» τους ο εικαστικός Δημήτρης Αστερίου. Στο πλάι του, φίλη και «μητέρα» τους αργότερα, η ηθοποιός και συγγραφέας Κατερίνα Χατζηκυριάκου, όπου μας μιλάει για το μαγαζί και για την σχέση της με τον συνέταιρό της.

«Ο Δημήτρης γνώρισε την Κατερίνα όταν ήταν εφτά χρονών και έγιναν φίλοι πιστοί από τότε. Ο χρόνος κύλησε και η Κατερίνα ψήλωσε, ο Δημήτρης ήταν ψηλός άντρας από τότε. Οι ζωές τους ήταν αλλού, οι επιθυμίες τους όμως κοινές προς την ίδια κατεύθυνση, σαν τα παιδιά που πάντα αναγνωρίζουν το παγωτό σοκολάτας που αναζητούν. Και φέτος το καλοκαίρι ονειρεύτηκαν το «Ababa τους» μαζί τους, - ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας η ύπαρξή του για τον καθένα, - στην πόλη που τα όνειρά τους οδηγήθηκαν από τις επιθυμίες τους, στην γειτονιά που ζουν σήμερα, στο Παγκράτι. Ένα σπίτι γεμάτο εκπλήξεις, γεμάτο πίνακες, γεμάτο ζωγραφιές, παιχνίδια πάνω στο μπαρ, ξύλινα στρατιωτάκια στα φωτιστικά, κούπες με λουλούδια και πολύχρωμες τσαγιέρες, φρέσκους χυμούς και αρωματικούς καφέδες, βιβλία και όμορφη μουσική, χαλαρωτικά ποτά που σερβίρουν άνθρωποι που ήταν ή έγιναν φίλοι τους, μια κούκλα στο ταβάνι που την λατρεύουν και την έχουν κορώνα στο κεφάλι τους, ένα μαγαζί δημιούργημα δύο μικρών παιδιών».

Στον πάνω χώρο του μαγαζιού, ένας εκθεσιακός χώρος με πίνακες του Δημήτρη, ένα χαλί της Κατερίνας, μαξιλάρια, μικρά τραπεζάκια και ό,τι άλλο φανταστούν αργότερα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του «Ababa Bar», είναι ότι αλλάζει συχνά διακόσμηση και ντεκόρ.

Το «Ababa» λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως αργά το βράδυ.