Amici: Καινούργιοι φίλοι στον Πειραιά

Amici: Καινούργιοι φίλοι στον Πειραιά

Το καινούργιο χαριτωμένο εστιατόριο αγαπάει τη μεσογειακή γευστική παλέτα, φλερτάρει κυρίως με την Ιταλία και προσφέρει ενδιαφέροντα, κομψά πιάτα, με καλή τεχνική και άποψη.

Μικρή σάλα ντυμένη στα λευκά, με χαρακτηριστικές καμάρες από τουβλάκια που θερμαίνουν το χώρο, η πλώρη ενός τρισδιάστατου πλοίου να ξεκορμίζει από την κορνίζα της, παλιοί χάρτες στον τοίχο, φωτιστικά κρεμασμένα από χοντρά σκοινιά, ένα μοναστηριακό τραπέζι για μεγάλες παρέες, καρέκλες σε λιτό ύφος, mix & match συνδυασμοί που ποντάρουν στο μαύρο και στο άσπρο. Τα αναμμένα κεριά, στρατηγικά τοποθετημένα, γλυκαίνουν το χώρο, αλλά η διακόσμηση δεν σταματά να υπενθυμίζει διακριτικά ότι είμαστε στον Πειραιά. Άπλετη θέα στη θάλασσα από τις μεγάλες μπροστινές τζαμαρίες, που γίνεται υπέροχη καθώς αρχίζει να σουρουπώνει, μουσική στη σωστή ένταση, σέρβις άμεσο και φιλικό.

Το μενού, συμμαζεμένο, με 20 προτάσεις σε φαγητό συν τέσσερα επιδόρπια, δίνει υποσχέσεις που κρατάει. Ο νεαρός σεφ Νικόλας Ομάρ έχει δουλέψει τις ιδέες του με πινελιές από προχωρημένες τεχνικές, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τη στέρεη βάση της comfort μεσογειακής γεύσης. Η σαλάτα με φακές, καπνιστή πέστροφα και ντρέσινγκ μήλου είναι ραφινάτη και δροσίζεται από τα κομματάκια πράσινου μήλου που συμπράττουν στη σύνθεσή της. Στα ορεκτικά το λουκάνικο Iberico πάνω σε ψωμάκι με αφρό πατάτας και αβγό ποσέ είναι η αποδομημένη έκφραση της ωραίας ισπανικής ομελέτας, με το άψογο στρουμπουλό μελάτο αβγό και τον εξαιρετικό αφρό πατάτας (πραγματική γεύση πατάτας εδώ ) να κλέβουν την παράσταση, ενώ στο καλοφτιαγμένο ταρτάρ σολομού η συνοδευτική μους αβοκάντο παίρνει ένταση από το ζελέ σόγιας και ισορροπεί το πιάτο.

Πολύ νόστιμο το al dente κριθαρότο μανιταριών με κρέμα από τυρί ταλέτζιο, αλλά τα χειροποίητα τορτέλι με μοσχαράκι ραγού και κρέμα παρμεζάνας είναι το πιάτο που για χατίρι του και μόνο θα κατεβαίναμε στον Πειραιά: λεπτή ζύμη, ελαστική και φίνα, κρατάει το ραγού με όλους τους χυμούς και η σάλτσα παρμεζάνας συμπληρώνει με το umami της την ομορφιά. 

 


Στα κυρίως, το λαβράκι με πουρέ μελιτζάνας σε κρούστα βασιλικού και λιαστής ντομάτας είναι ζουμερό, αλλά του λείπει η ένταση και στην πανσέτα μπρεζέ με πουρέ πατάτας την πρωταγωνιστική θέση κατέχουν τα κρεμμυδάκια γκλασέ της συνοδείας και το κύριο συστατικό υποχωρεί. Όσοι είναι οπαδοί της ρετρό προσέγγισης στα γλυκά ίσως γοητευτούν από την παχιά κρέμα που κάλυπτε τη λεμονόπιτα με μαρέγκα και σάλτσα λάιμ. Για μια πιο σύγχρονη επιλογή, το μιλφέιγ με κρέμα φιστίκι και παγωτό μαστίχα είναι σίγουρα καλύτερη επένδυση. 

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, 2155350790

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο