Η πιο ωραία Γλυφαδιώτισσα δεν είναι γυναίκα, είναι βέσπα και δεν είναι μέσο αλλά προορισμός, για την ακρίβεια, ο πιο hot του φετινού χειμώνα.

Θες επειδή έχουν αυτό τον ιταλικό αέρα που σου κάνει λίγο chic, θες γιατί  κουβαλάνε αυτή την γλυκιά βιντατζιά, οι βέσπες είναι τόσο μα τόσο ωραίες. Και οι  κανονικές και τούτη εδώ. Το λέει και το όνομα. Bella Vespa. Ναι, κι αυτή είναι  ωραία, αλλά δεν κάνει βόλτες, είναι μονίμως παρκαρισμένη στα νότια, στην  Γλυφάδα, στο 11 της Κύπρου. Ο λόγος για το μαγαζί που έχει καταφέρει μέσα σε δύο μόλις μήνες να κάνει κάπως αίσθηση σε όλη την Αθήνα.

Ποιο είναι το όπλο του; Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα τη σούπερ  ιταλικομεσογεακή κουζίνα του, που επιμελείται ο chef Βαγγέλης Λεούσης (Kiku, Cavo Tagoo, Gaspar) και η ομάδα του. Μια ομάδα προπονημένη καλά δίπλα στον  Χρόνη Δαμαλά τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι πίσω από το Bella Vespa είναι οι ίδιοι που «τρέχουν» το Varkiza Resort (yabanaki beach). Μιλάμε για επιτυχημένο team δηλαδή.

Το μαγαζί τούτο είναι μια δουλειά πολύ προσεγμένη σε όλους τους τομείς και αυτό δεν το λέμε εμείς, φαίνεται από τον κόσμο που συρρέει καθημερινά. Είναι ανοιχτά πια και τα μεσημέρια του σουκού (από 13:00 και μετά), ε αφού έχει μεγάλη ζήτηση, θα έμενε κλειστό; Θα φας brunch που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου, perfecto σου λέω.

Συστήνεται ως Italian Comfort Bar Restaurant, άρα όπως καταλαβαίνεις εκτός από νόστιμα πιάτα έχει και signature κοκτεϊλάρες, που αξίζει να δοκιμάσεις, όπως ας πούμε το ζεστό Blazer με βάση το ρούμι. Team leader και υπεύθυνος κατά κάποιο τρόπο για το όνομα -με την παρότρυνση του Αλέξη Βλαβιανού, ιδιοκτήτη του VarkizaResort- αφού η ιδέα ήρθε, ενώ έκανε βόλτα με την βέσπα του, είναι ο (νότιος) Νίκος Μίχαλος. Του μπαρ ηγείται ο Γιάννης Γεωργακάκης (Kiku, Osterman, Bikini). Την ομάδα συμπληρώνουν ο Παντελής Σκουλούδης, ο Βαγγέλη Πράπας, η Έρη Ράμμου και ο Φίλιππος Τίγκας.

Ως χώρος την έχει την φινέτσα του, αλλά έχει και ζεστή ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άνετα, είναι όμορφα διακοσμημένος και δίπλα θα βρεις και παιδότοπο, σε περίπτωση που είσαι μανούλα δηλαδή, αφήνεις την Κατερινούλα στο Vespino -έτσι το λένε- και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και περνάτε και οι δύο καλά.

Bella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982880, Bella Vespa: Facebook page, Instagram Φωτο: Gertrude Gary Milk