Το βραβευμένο εστιατόριο Abovo κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτη στο Κολωνάκι!

Στην κοσμοπολίτικη Τσακάλωφ, στο νούμερο 18, ανοίγει τις... κουζίνες του την 1η Φεβρουαρίου, το εστιατόριο Abovo, μετακομίζοντας μόνιμα από το Κεφαλάρι.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στο Abovo Restauran, δυο ξεχωριστές κουζίνες, που θα ακολουθούν πιστά τις αρχές του εστιατορίου: το πάθος για καλό φαγητό, την αγάπη και την εκτίμηση  των πρώτων υλών, την απόλαυση που αναζητά ο κάθε λογής γευσιγνώστης.  

Το Abovo μας συστήνεται όχι εκ νέου, αλλά στην πιο μεστή και ώριμη σταδιοδρομία του. Στην πιο ενδιαφέρουσα και διαφορετική στιγμή του, με δύο πρόσωπα αλλά κοινή προσωπικότητα. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη διεθνής.

Το Abovo White

Με το concept “Abovo White” η μέρα θα ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι, με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να ετοιμάζει ένα speciallaunch μενού, ιδανικό για όσους αναζητούν ποιοτικές και ελαφριές γεύσεις το μεσημέρι.Περιλαμβάνει ιδιαίτερα σάντουιτς, όπως με tartarτόνου και μοσχαριού, pasta, σούπες, ψάρι και ξεχωριστές σαλάτες με φρούτα, ξηρούς καρπούς, κ.α..Το μενού συνοδεύει η μεσημεριανή λίστα κρασιών, ενώ το μπαρ θα σερβίρει – εκτός από φίνο καφέ – υπέροχους χυμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού. Η κουζίνα θα κλείνει στις 17:00 το απόγευμα, ενώ κρύα συνοδευτικά για κρασί και ποτό θα προσφέρονται μέχρι τις 19:00, όπου η κουζίνα θα ανοίγει και πάλι για βράδυ.

To Abovo το βράδυ

Καθώς θα βραδιάζει, τα φώτα θα χαμηλώνουν και το Abovo θα μπαίνει σε πιο ρομαντική διάθεση. Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγου, μεταμορφώνει την κουζίνα του, καιακολουθώνταςτα συστατικά των επιτυχημένων συνταγών του εστιατορίου μέχρι σήμερα, αλλά και κάποια από τα αγαπημένα Signatureπιάτα, αναβαθμίζει το μενού του με πιο sexy, παιχνιδιάρικα πιάτα, βαθιά νόστιμα. Εξαιρετικά κρέατα, όστρακα και θαλασσινά πρωταγωνιστούν.

Στις εκπλήξεις που θα επιφυλάσσει το βραδινό μενού, περιλαμβάνεται το «μυστικό» degustationmenu, με τον τίτλο «Puttheblameonme”. Ο σεφ θα επιλέγει από τα πιάτα του καταλόγου του και τα εκλεκτά προϊόντα της κουζίνας του και θα δημιουργεί ένα μενού έκπληξη, 10 πιάτων - το οποίο ο καλεσμένος θα επιλέγει τυφλά, χωρίς να γνωρίζει από τι αποτελείται. Το degustationmenu θα αλλάζει συχνά μέσα στο μήνα.

Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνθέτει τα πιάτα του τιμώντας τα δώρα της φύσης, με τα δύο μενού να βασίζονται την εποχικότητα και στην ποιότητας της πρώτης ύλης. Οι θαμώνες θα απολαμβάνουν ένα μείγμα φυσικότητας, οικειότητας, σεβασμού και καινοτομίας, με στόχο ένα δείπνο μοναδικής εμπειρίας.

Η λίστα κρασιών έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συνοδεύει το κάθε πιάτο και την κάθε διάθεση, ενώ το μπαρ σερβίρει 12 signaturecocktail καθώς και premium ποτά.

Το Abovo από το Κεφαλάρι μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης, σημείο αναφοράς της Αθήνας, το Κολωνάκι, για να απευθύνει το κάλεσμά του σε όλους όσοι επιζητούν all day casual γαστρονομικές εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα λατρεύουν  luxury gastronights στην Αθήνα.

Ο χώρος

Το Abovo αποτελείται από μια μεγάλη σάλα, με ανοικτή κουζίνα, και ευρύχωρο πατάρι όπου δεσπόζει το μπαρ. Καθαρές γραμμές, επιλεκτική χρήση χρωμάτος, σε ένα κατά τα άλλαασπρόμαυρο περιβάλλον, ημιδιαφάνεια που υπονοεί δράση, αντανακλάσεις που τη φέρνουν στο προσκήνιο, όλα με στόχο τηνανάδειξη του κεντρικού τραπεζιού, όπου ο σεφ θα στήνει τα πιάτατου, ως πρωταγωνιστές του χώρου. ‘Ενα περιβάλλον που μεταμορφώνεται στο πέρασμα της ημέρας, καθώς το φυσικό φως του αιθρίου “σβήνει” και τα φώταχαμηλώνουν, και η allday χαλαρή αίσθηση, δίνει τη θέση της στηναισθησιακή ατμόσφαιρα του Abovo. Την επιμέλεια του χώρου είχε η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καψάλη.

Info

Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388838

Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 00:30 (ωράριο κουζίνας: 11:00 – 17:00 & 19:00 – 00:00)