La Pierrade: Σίγουρα δεν θα ρίξετε... πέτρα πίσω σας!


Για να καταλάβετε το λογοπαίγνιο του τίτλου θα πρέπει… να είστε γαλλομαθείς! Γιατί το όνομα του καινούργιου εστιατορίου στο Κολωνάκι είναι παράγωγο της λέξης pierre που απλά σημαίνει πέτρα. Και θα σας εξηγήσουμε γιατί!  Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Ίσως να νομίζετε ότι αρχίζουμε κάπως ανορθόδοξα αλλά μάλλον θα μας το συγχωρήσετε, αφού εκείνο που σίγουρα δεν θα παραλείψετε να παραγγείλετε στο όμορφο εστιατόριο είναι το σήμα… κατατεθέν του: Το εξαιρετικό λεπτοκομμένο φιλέτο, το οποίο θα ψήσετε μόνοι σας στο τραπέζι πάνω σε μία λεπτή πέτρα λάβας –την επονομαζόμενη pierrade – που θερμαίνεται με ρεσό. Το εν λόγω πιάτο συνοδεύεται από ποικιλία λαχανικών και φρέσκιες τηγανητές πατάτες και αποτελεί μάλλον το κορυφαίο πιάτο του εστιατορίου. 

Στο La Pierrade τα πιάτα κινούνται με άνεση ανάμεσα στις ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές γεύσεις, με στίγμα μεσογειακό. Ελληνικά κατά βάση προϊόντα που συνεπικουρούνται -όταν χρειάζεται- από ιταλικής προέλευσης αλλά πάντα άριστης ποιότητας. Δοκιμάστε από τον προσεγμένο κατάλογο το χυλωμένο ριζότο με γαρίδες, ούζο, φινόκιο και ροζ πιπέρι, τη νοστιμιά του ραγού από μοσχαρίσιο φιλέτο με ταλιατέλες, το μαριναρισμένο λαβράκι με φινόκιο, λάιμ και λεμονόχορτο, τα πράσινα νιόκι με σπανάκι και γκοργκοντζόλα, τις φακές με κύβους λαχανικών, τη σαλάτα με τοματίνια Σαντορίνης με φρέσκα βότανα αρωματισμένα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Η γευστική απόλαυση βέβαια, απαιτεί και το ανάλογο περιβάλλον. Η διακόσμηση κυριαρχείται από έναν διακριτικό μινιμαλισμό με μία αίσθηση κομψότητας που ταυτόχρονα κάνει τον χώρο οικείο, ενώ οι ασπρόμαυρες και γκρίζες πινελιές θυμίζουν με τον τρόπο τους το όνομά του… στις αποχρώσεις της πέτρας! 

Υπάρχει και μία έκπληξη ή καλύτερα καινοτομία, που παρακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας! Η λίστα κρασιών έρχεται σε ipad! Κάνετε λοιπόν ένα κλικ σε όποιο κρασί θέλετε, μπαίνετε στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου οινοποιείου για περαιτέρω πληροφορίες και φυσικά διαλέγετε είτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις είτε ακολουθώντας τις οινικές προτάσεις κάτω από κάθε πιάτο (δύο λευκά και δύο κόκκινα σε κάθε περίπτωση), στις οποίες πάντως μπορείτε να βασιστείτε άφοβα, αφού τις έχει επιμεληθεί η σομελιέ οίνου και ελαιολάδου Μαρία Κατσούλη, μια σπουδαία επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας. 

Πίσω βέβαια, από όλα αυτά τα ωραία «κρύβονται» δύο γνωστοί επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, ο ιδιοκτήτης, Θωμάς Παπασταύρου (γνωστός από εστιατόρια, όπως το θρυλικό Boschetto στο Άλσος Ευαγγελισμού, το Mezzaluna της Βουλιαγμένης και η τρατορία Notia της Γλυφάδας) και ο διευθυντής,  Κώστας Αυθίνος, επίσης από το Boschetto, για να επιβεβαιωθεί ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο! 

Αν θέλετε λοιπόν, να δώσετε μία ιδιαίτερη γευστική και απολαυστική νότα στην έξοδό σας… δεν έχετε παρά να κάνετε κράτηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγετε ικανοποιημένοι και δεν θα ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας! Απλά θα επιστρέψετε!

La Pierrade: Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7237297, www.facebook.com/lapierrade.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο