’’Ιώδιο’’, για το καλύτερο ψάρι στα Νότια προάστια

’’Ιώδιο’’, για το καλύτερο ψάρι στα Νότια προάστια

Το εστιατόριο Ιώδιο στο Παλαιό Φάληρο έχει το καλύτερο ψάρι στα Νότια προάστια αλλά  επίσης και μία εξαιρετική λίστα κρασιών.

Ο Κωστής Τσαλπατούρος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΙΩΔΙΟ εκτός από άψογος στην δουλειά του εστιάτορα,  είναι από τους ελάχιστους στον χώρο της εστίασης που γνωρίζουν καλά το θέμα ΚΡΑΣΙ.   Συχνά θα βρείτε εκεί οινογνώστες, κριτές, αρθρογράφους και ειδήμονες του κρασιού  να κάνουν  μαζί με τον Κωστή γευσιγνωσίες από π.χ. σπάνια γαλλικά Chablis που ταιριάζουν καταπληκτικά με όλα τα φρέσκα όστρακα που υπάρχουν άφθονα στο μαγαζί, πάντα ντόπια! Αν ο καιρός το θελήσει,  θα βρείτε άγρια στρείδια, καλόγνωμες και σπάνια θαλασσινά.  Ήμουν τυχερή και βρήκα φρέσκα στρείδια από την Ύδρα! 

Όλα όμως  τα ψάρια είναι ημέρας κι ο Κωστής  έχει εμμονή με την πρώτη ύλη, πράγμα που με κάνει να τον εμπιστεύομαι σε ό,τι μου προτείνει. Τα πιάτα του είναι πάντα ξεχωριστά μια και το ένα τρίτο του στάνταρ μενού αλλάζει κάθε εποχή. Το πάθος του Κωστή για ευζωία, είναι αυτό που τον έσπρωξε να ανοίξει το ΙΩΔΙΟ κι ως γνωστόν όποιος κάνει την αγάπη του επάγγελμα, είναι ο πιο επιτυχημένος! Στο τεστ των μαγαζιών της Υψηλής Ψαροφαγίας, το ΙΩΔΙΟ ανεβαίνει πάντα στο βάθρο!


Το Σεβίτσε φρέσκιας καραβίδας με κρεμμύδι, αγγούρι, φρέσκο τσίλι, lime& passion fruit είναι ένα από τα πιάτα που με ενθουσίασαν, μια και η καραβίδα ενώ είναι άψητη,  δεν "μουλιάζει" ΄όπως συμβαίνει σε άλλα εστιατόρια. 

Η φάβα κλασσικά παντρεύεται πεντανόστιμα με το χταπόδι, αλλά  στο Ιώδιο την φτιάχνουν έτσι ώστε το ένα υλικό να μπαίνει μέσα στο άλλο σαν να 'ναι το πιο ερωτευμένο ζευγάρι μέσα στη φωλίτσα του.

Το ταρτάρ φρέσκου τόνου με φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι, κάπαρη, χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και σόγια σως είναι ένα πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα αστεράτων σεφ! 


Οι Γαρίδες σκορδάτες με πουρέ μελιτζάνας θα σας ενθουσιάσουν. Είναι  ισορροπημένη γεύση και ο Κωστής σας την συνδυάζει με κάποιο κρασί που θα την απογειώσει ακόμα περισσότερο.

Κι άλλα πιάτα όμως που θα βρείτε είναι καταπληκτικά όπως Καπνιστό χέλι στο πήλινο με πατάτα, κρεμμύδι, ντομάτα, και καπνιστή πάπρικα ή το καπνιστό χέλι σε ψητή μελτζάνα με σάλτσα miso, σουσάμι και σχοινόπρασο, ένας συνδυασμός που θυμίζει τα πρώτα πιάτα του Nobu Matsuhisa !

Το μενού γευσιγνωσίας που συμπεριλαμβάνει και κρασί είναι στα 30 ευρώ και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν νομίζω να βρείτε να φάτε στην Αθήνα ένα παρόμοιο δείπνο σε αυτή την τιμή! 

​Ανοιχτά κάθε βράδυ εκτός Κυριακής και Δευτέρας. Μεσημέρι μόνο Σάββατο και Κυριακή.

Ιώδιο: Λ.Αχιλλέως 119Β, Π.Φάληρο, τηλ. 210 98 84 258

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο