«Τα κορίτσια» που σου γίνονται εθισμός. Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, σουβλάκι της Αθήνας δεν έχει όνομα στην ταμπέλα του, μόνο γεύση. Σχεδόν σε κάνει να ξεχνάς όποιο άλλο έχεις δοκιμάσει.(Γιώργος Κρασσακόπουλος)

Βρίσκεται στo Kουκάκι, στην οδό Δράκου 16, λίγο πιο πάνω από την είσοδο του σταθμού του Μετρό «Συγγρού-Φιξ» και είναι στη γειτονιά από το 1976. Το κατάστημα δεν έχει όνομα, μόνο μια vintage φωτιζόμενη 70’s πινακίδα που γράφει «Ψητοπωλείο» ‒κι αν «μετρήσεις» απέξω το χώρο με το μάτι και προσπεράσεις, θα χάσεις την ουσία. Αν θες να το περιγράψεις, λες απλώς «τα κορίτσια», αφού τα κάρβουνα, το ψήσιμο, το τύλιγμα, το ταμείο, όλα εδώ είναι γυναικεία υπόθεση.

Η Κατερίνα, η Ελένη και η δεύτερη Κατερίνα τρέχουν το μαγαζί και τυλίγουν με μεράκι κάτι που, αν το δοκιμάσεις, σου γίνεται κυριολεκτικά εθισμός. Τραγανή πίτα δίχως περιττό λάδι, ψημένη στα κάρβουνα, καλαμάκι ή γύρος από πεντανόστιμο κρέας, ζουμερή ντομάτα, φιλικό στο στόμα κρεμμύδι, μια γερή δόση από δροσερό γιαούρτι.

Δεν ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται το μυστικό τους (στα πρώτης ποιότητας υλικά, στα μπαχαρικά, στο σωστό ψήσιμο, ή απλώς στο χέρι τους), το αποτέλεσμα όμως είναι τόσο απολαυστικό, που σχεδόν ξεχνάς όποιο άλλο σουβλάκι έχεις δοκιμάσει. Για όσους μένουν στη γειτονιά, τα «κορίτσια» είναι συνώνυμα με τη λέξη σουβλάκι, ξέρω όμως αρκετούς φίλους που κατεβαίνουν στη Δράκου μόνο και μόνο για να φάνε μια πίτα γύρο στο χέρι. Ή ίσως και δύο…    

Τραγανή πίτα δίχως περιττό λάδι, ψημένη στα κάρβουνα, καλαμάκι ή γύρος από πεντανόστιμο κρέας, ζουμερή ντομάτα, φιλικό στο στόμα κρεμμύδι, μια γερή δόση από δροσερό γιαούρτι. Απόλαυση! Για όσους μένουν στη γειτονιά, τα «κορίτσια» είναι συνώνυμα με τη λέξη σουβλάκι.

Ψητοπωλείο "Τα Κορίτσια",  Δράκου 16, Κουκάκι