Vespa Rossa: η πίτσα είναι το ατού της

Vespa Rossa: η πίτσα είναι το ατού της

«Λευκές» και «κόκκινες» πίτσες, μακαρονάδες και ένα σωρό άλλα ιταλικά πιάτα σε ένα casual εστιατόριο κοντά στο Χίλτον.  

Η θέση Πλησίον Χίλτον, κέντρο-απόκεντρο, κοντά στην καρδιά της επαγγελματικής ζωής του μικρού μας άστεως, πίσω από ένα-ας-το-πούμε-παρκάκι. Γωνία Ναϊάδων και Αντήνορος, κοντά στη συμβολή της Ριζάρη με τη Βασ. Κωνσταντίνου.

Η ατμόσφαιρα Ο χώρος casual, τίποτα το ιδιαίτερο, σηκώνει όλων των ειδών τις... εξόδους: επαγγελματικά ραντεβού, εξόρμηση με φίλους, ρομαντικά τετ α τετ. Το σέρβις ευγενικό, αλλά κάπως σαστισμένο: όταν η οικειότητα γίνεται υπερβολική σε κάνει να αισθάνεσαι αμήχανα.  

Το φαγητό Το κλου του ιταλικού Vespa Rossa είναι η πίτσα. Το ζυμάρι είναι λεπτό, κυψελωτό και μετρίως μαλακό, όχι παραψημένο ή καψαλισμένο όπως συνηθίζουν οι πιτσαρίες που έχουν φούρνους με ξύλα. Διαλέξαμε μια ιδιαίτερη, με χειροποίητο σιτσιλιάνικο λουκάνικο, μοτσαρέλα, ψητό σκόρδο και μέλι. Ενδιαφέρουσες κόντρες, πρωτότυπη γεύση. Οι σάλτσες των ζυμαρικών που πήραμε (τέσσερις το σύνολο) ήταν καλοφτιαγμένες. Ξεχωρίσαμε τα bucatini limone, με ψητά μανιτάρια, λεμόνι, πεκορίνο και τριμμένο αυγό. Το αρνητικό ήταν τα παραβρασμένα ζυμαρικά.

Από τα πρώτα, δοκιμάστε το ταρτάρ τόνου, είναι φίνο και ελαφρύ. Αντιθέτως, στο καρπάτσιο τα ψητά κρεμμύδια, το παλαιωμένο ξίδι και το τυρί taleggio εκμηδένιζαν τη φρεσκάδα που πρέπει να έχει το πιάτο. Στην αρχή έρχεται ένα ζεστό καρβελάκι με ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο στο εσωτερικό του: η ψίχα του ψωμιού λασπωμένη, το ψητό σκόρδο γλύκισμα - κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο με κρασί (1 μπουκάλι τα τέσσερα άτομα).

Η κάβα Μεγάλο φάουλ, η απουσία ελληνικών κρασιών. Δεν λέω, ένα ιταλικό πρέπει να έχει ιταλικά κρασιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει από τον κατάλογο να λείπει ο ντόπιος αμπελώνας! Η επιλογή μας, ένα Montepulciano d’ Abruzzo, ήταν αξιοπρεπέστατο και σε καλή τιμή (18 € η φιάλη).  

Επιπλέον πληροφορίες Εδώ παλαιότερα βρισκόταν το Small Talk, όπου -αν θυμάμαι καλά- μαγείρευε ο Ευαγγέλου, και αργότερα το ψαροεστιατόριο Fishαλίδα. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι δύσκολο - το μαγαζί διαθέτει παρκαδόρο. Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο 19.00-01.00, Κυριακή 13.00-19.00.

Vespa Rossa, Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107234551.

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο