’’Υδρία’’, στην Πλάκα

’’Υδρία’’, στην Πλάκα

Η πρωτοτυπία: Το μενού που δημιούργησε ο σεφ Γιάννης Σολάκης συνδυάζει κλασικά πιάτα, όπως ο μουσακάς ή ο καγιανάς, με αυτά που συνηθίζουν να αποκαλούν «πειραγμένα», όπως ένα λευκό σαγανάκι θαλασσινών με τρούφα. 

Προτείνω: Να ξεκινήσετε με τα κλασικά ελληνικά ορεκτικά: ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και μια ποικιλία ζεστών ορεκτικών με διάφορα πιτάκια, αλλά να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είτε το τραχανότο με λαχανικά, μανιτάρια και ανθότυρο είτε τον κόκορα κρασάτο με τις χυλοπίτες και τον ανθότυρο, που, αν και απλά φαγητά, είναι πολύ καλοφτιαγμένα.

Σχόλιο: Ίσως το καλό φαγητό στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας να θεωρείται ουτοπία, αλλά αυτό ήταν το στοίχημα της Υδρίας: να προσφέρει νόστιμο, αυθεντικό ελληνικό φαγητό, ακόμη και σε Έλληνες. Από τη Θάλεια Τσιχλάκη. Φωτο: Σίσσυ Μόρφη

Αδριανού 68 & Αιόλου, Αθήνα(Πλάκα), τηλ. 210 3251619

Πηγή: alatikaipiperi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο