’’1903’’, γεύσεις από τη Σμύρνη

’’1903’’, γεύσεις από τη Σμύρνη

Εδώ ο Ηλίας Σκουλάς έστησε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα μικρό μεζεδοπωλείο με αέρα 1900, που σε ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη, πριν από την καταστροφή της, και σε καλεί να τη γνωρίσεις μέσα από τα φαγητά της. 

Η πρωτοτυπία: Όλο το παλαιικό σερβίρισμα και το στυλ μαγειρικής. Αρχικά μοιάζει παραδοσιακότατο, αλλά αν το προσέξεις αντιλαμβάνεσαι ότι ακολουθεί και σύγχρονες τεχνικές. 

Προτείνω: Την πολίτικη λακέρδα, την καλύτερη που κυκλοφορεί, τη χαβιαροσαλάτα (ταραμάς με καπνιστά μύδια), τη φρέσκια σαρδέλα καπνισμένη σε ξύλο οξιάς, τα σουτζουκάκια της Ερατώς (σμυρναίικα), τον πρόβειο, ζεϊμπέκικο, χειροποίητο καβουρμά με αβγά. Αν συνεχίσετε με κεμπάπ, διαλέξτε το πικάντικο, αρνίσιο Ούρφα.

Σχόλιο: Και να είστε μεγάλη παρέα, δύσκολα θα τα δοκιμάσετε με τη μία. 

Τιμή: Επειδή το μενού δεν χωρίζεται σε πρώτα και κυρίως, αλλά στις 5 συνοικίες της Σμύρνης, θα πω πως τα πιάτα ξεκινάνε από τα €2,80 και φτάνουν τα €14,90 και τα γλυκά €6,50-€7. Από τη Θάλεια Τσιχλάκη. Φωτο: Σίσσυ Μόρφη

Πηγή: alatikaipiperi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο