Τα αρχικά του ονόματος των ιδιοκτητών, Θάνος και Μαντώ (Ηλιοπούλου), συνθέτουν το όνομα αυτού του μαγαζιού του Χολαργού, που είναι το μοναδικό, νομίζω, μέρος στην Αθήνα, όπου μπορείς να δοκιμάσεις μεσσηνιακή κουζίνα. 


Η πρωτοτυπία: Αν μέχρι στιγμής συνοψίζατε τη μεσσηνιακή κουζίνα στο εξής ένα φαγητό, τη γουρουνοπούλα με την τραγανή ευωδιαστή πέτσα, θα εντυπωσιαστείτε ευχάριστα. Αφενός γιατί εδώ είναι εξαιρετική και αφετέρου γιατί στον ίδιο κατάλογο θα ανακαλύψετε και άλλα εξίσου νόστιμα μεσσηνιακά φαγητά, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Προτείνω: Ξεκινήστε με μια πράσινη φάβα από φασολάκι ροβίτσα, δοκιμάστε το τυρί σφέλα και τα φίνα γιαπράκια με το ψιλοκομμένο χοιρινό. Την περιβόητη γουρουνοπούλα τη σερβίρουν μόνο το Σαββατοκύριακο, εκτός και αν παραγγείλετε άλλη μέρα (φυσικά νωρίτερα) και σας την ετοιμάσουν. 

Σχόλιο: Ο καγιανάς με τις τσιγαρίδες, την ντομάτα και τα αβγά μπορεί και να σας απογοητεύσει αν περιμένατε να φάτε αληθινές τσιγαρίδες, αντί για παστό χοιρινό και λουκάνικα. Από τη Θάλεια Τσιχλάκη. Φωτο: Σίσσυ Μόρφη

Τιμή: Ορεκτικά, σαλάτες, μεσσηνιακά μεζεδάκια €3,90-€8, μεγάλα πιάτα €5-€15, γλυκά €5.